Het waterschap wil de vleermuispopulatie behouden.
Het waterschap wil de vleermuispopulatie behouden.

Ruige dwergvleermuis geen onbekende voor waterschap

Algemeen 230 keer gelezen

In de rubriek Buiten gewoon groen vertelt Hollandse Delta iedere week iets over de natuur in onze omgeving. Het waterschap verzorgt veel groen in de polder.

In en rondom de Canadese populierenrij langs het Volkerak nabij Oude Tonge op Goeree Overflakkee heeft met name deze vleermuissoort een belangrijk foerageer- en paargebied. Nu zijn de populieren op leeftijd en aan vervanging toe. Een enorme uitdaging met windmolens in de buurt! Maar het waterschap wil dit unieke gebied ook voor andere dieren interessant maken. Daarom kijken zij bij de vervanging van de populieren welke soorten bomen (die goed tegen de wind kunnen) ze terug planten. Dat wordt een meerjarenproject zodat de jonge aanplant langzamerhand de oude bomen vervangt.

Vervangende verblijfplaatsen 
Voor de vleermuizen worden vervangende verblijflocaties opgehangen als compensatie voor de verblijfplaatsen die verdwijnen en als een boom uiteindelijk toch gekapt moet worden vanuit veiligheidsoverwegingen. Op deze manier vergroot het waterschap de komende jaren de biodiversiteit met behoud van het mooie dat er is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant