Rien Kap IBH
Rien Kap IBH Foto: Wil van Balen
Column uit de raad

Samenwerken aan Voorne aan Zee

Algemeen 510 keer gelezen

Herfst, de dagen worden korter, de temperatuur gaat ’s nachts al richting het vriespunt maar wat laat het ook weer mooie kenmerken van onze gemeente zien. De natuur kleurt van groen naar oranje/bruin, paddenstoelen, we kunnen elkaar weer opzoeken en de boeren zijn druk in de weer op het land.

Al enige tijd zijn de drie gemeenten, Brielle Hellevoetsluis en Westvoorne, volop aan de slag om de fusie per 1 januari 2023 voor te bereiden. Vanzelfsprekend komt daar heel veel bij kijken. Om zomaar een paar onderwerpen te noemen: het op elkaar afstemmen van beleid, wat voor gemeente willen we straks zijn, welke doelen stellen we ons zelf en hoe gaat de nieuwe gemeenteraad straks vergaderen. Als IBH vertegenwoordigen we nu de inwoners van Hellevoetsluis en Oudenhoorn. Met de fusie in het vooruitzicht en de daar bij behorende verkiezingen zijn we ook op Voorne-niveau drukdoende met het samenvoegen van een aantal lokale partijen.

Doel is om bij de verkiezingen in november 2022 een sterke partij neer te zetten met leden op de kieslijst die verdeelt over de hele gemeente wonen. Op dit moment zijn we bezig met het opstellen van een conceptverkiezingsprogramma. Met aandacht voor onderwerpen die de hele nieuwe gemeente zullen aangaan. Maar er is vanzelfsprekend aandacht voor uitdagingen en plannen voor de dorpen en wijken. Dit concept wordt eerst met de leden gedeeld. Dit alles in opmaak naar de verkiezingen.

Tot die tijd storten we ons op de lopende zaken. Zoals de begroting voor 2022 die begin november zal worden vastgesteld. De laatste die de gemeente Hellevoetsluis zelfstandig zal opstellen. Hierin staan ook de reserveringen voor een tweetal plannen die onlangs in de raad zijn aangenomen. Het betreft hier het realiseren van een openbaar toilet op het winkelcentrum en de aanleg van LED-portalen bij voetgangersoversteekplaatsen op een 17-tal locaties op uitvalswegen. Beiden betreft het langgekoesterde wensen van het IBH. En we zijn dan ook verheugd dat er ruimte in de begroting gevonden is. Hellevoetsluis zit ook in haar herfstperiode. Een lange periode van het ontstaan en bloei naar de huidige gemeente Hellevoetsluis. Maar ook de opmaak naar een nieuwe lente, het ontstaan van een nieuwe gemeente: Voorne aan Zee. Inwonersbelang Hellevoetsluis (en straks Voorne) doet het samen op Voorne, doet u mee?

Rien Kap & Erik Noordzij, IBH

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant