Afbeelding
Shoppen in Nieuw-Helvoet

De Lichte Wereld van Samantha Harteveld

Algemeen 892 keer gelezen

Hellevoetsluis - Samantha Harteveld van De Lichte Wereld heeft het er maar druk mee: naast haar webshop met inspirerende spirituele artikelen verzorgt ze cursussen, lezingen en vieringen over de natuur als Godin.

 En de herfst biedt zoveel aanknopingspunten om te leren over Moeder Aarde! Sam doet dat op de manier van de Oude Religie, waarin de seizoenen leidend zijn. Hierover leerde ze Glastonbury, Engeland (ook wel bekend als Avalon, het mythisch land van priesteressen). Hier werd ze afgelopen september tot priesteres van De Godin ingewijd. 

De viering van seizoenen doet Sam al jaren, eerst bij De BoeddhaBoom, en nu op andere bijzondere locaties. Ze doet dat op haar eigen manier: met lichtheid, humor, meditaties om heerlijk bij weg te zakken, symbolische handelingen (rituelen) die zorgen voor inzicht en betrokkenheid bij Moeder Aarde en haar seizoenen. Je kunt op haar website kijken welke evenementen er gepland staan, zowel online en op locaties: www.delichtewereld.nl 

Verbondenheid naar oude tijden en de seizoenen voelen mensen vaak onbewust, maar zit diep in ons DNA, we bewegen mee met de jaargetijden. Neem nu bijvoorbeeld oktober en november: in deze tijd keren mensen naar binnen, als het buiten donkerder en kouder wordt. Niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk, als er meer aandacht komt voor het innerlijk leven. De leringen van het afgelopen jaar komen nog eens in gedachten, worden doorgesproken, en er komt licht op wat mensen nog zouden willen leren (daarom zijn er zoveel cursussen en workshops in het najaar). In de traditie van De Godin wordt de aarde als een vrouwelijke goddelijke kracht gezien en vereerd als een geliefde moeder. Ieder seizoen heeft haar eigen onderwerpen (naar binnen keren in de herfst bijvoorbeeld, maar ook een tijd van dromen rondom kerst/yule). Door hier bewust mee om te gaan hebben mensen minder ‘last’ van seizoenen. 

Sam geeft cursussen, vieringen en lezingen over de seizoenen, met veel symbolische handelingen (rituelen), meditaties over tijd van het jaar en verhalen. Dit doet ze op locatie, de komende tijd regelmatig in de houtcirkel bij de permacultuurtuin van Sandy van den Ban. Een bijzondere plek met een vuurplaatsje en een fijne sfeer. Als het te koud wordt om heel de middag of avond buiten te zijn dan is er ruimte in de kas of op de graanzolder in de tuin. Een houtcirkel verwijst naar oude tijden, waarin ceremonies werden gehouden in cirkels van steen of hout.  Maar je kunt ook winkelen bij De Lichte Wereld: bij haar huis heeft Sam een kleine winkel ingericht, waar je op afspraak mag komen winkelen. Hier vind je ook haar tempelruimte, geïnspireerd op de Goddess Temple die je vindt in Glastonbury. Je kunt op deze plek een tempel-moment voor jezelf boeken, waarin je een geleide meditatie doet, een orakelkaart gelegd wordt en er verteld wordt over de boodschap van De Godin in deze tijd van het jaar.  Wil je meer weten over De Godin, tempelsessies of meedoen met een evenement? Of ben je op zoek naar een mooi spiritueel kadootje? Kijk op de website: www.delichtewereld.nl.

Aankomende evenementen:  19 oktober, online (Facebook) lezing over De Godin in de herfst,  31 oktober een Samhain (laatste herfstfeest) viering in de houtcirkel, 5 en 6 november een mini-retraite naar een landgoed in Hengelo en18 november lezing Leven met De Godin, online (Facebook).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant