Kaat heeft over de hele wereld fans, zo ook de bekende kunsthandelaar en Rembrandtexpert Jan Six (VI). Hij ontving tijdens de officiële lancering een eerste, gesigneerde versie van het boek.
Kaat heeft over de hele wereld fans, zo ook de bekende kunsthandelaar en Rembrandtexpert Jan Six (VI). Hij ontving tijdens de officiële lancering een eerste, gesigneerde versie van het boek.

‘Made in Holland’ ode aan cultureel erfgoed

Algemeen 270 keer gelezen

Hellevoetsluis - Vier jaar lang werkte ze aan een serie verhalen over een Hollandse jeugd en de Hollandse identiteit. “Dit boek is een ode aan ons cultureel erfgoed, ik kan oprecht trots zijn op ons kleine landje dat tegelijk ook zo groots is,” aldus Kaat.

‘Made in Holland’ is een bundeling van Kaat’s meest iconische werken van de afgelopen 4 jaar. Daarbij is de 17e -eeuwse schilderkunst van de oude meesters haar grootste inspiratiebron. De serene schoonheid van het klassieke dat tot uiting komt in haar gelaagde beelden wordt afgewisseld door verassende surrealistische elementen. Ook speelt Kaat in haar kunstwerken met herkenbare beelden die ze aanvult met nieuwe, moderne elementen. Een kunstwerk is vaak samengesteld uit meer dan twintig verschillende gelaagde afbeeldingen, die ze aanvult door er digitaal overheen te schilderen.

Kunstfotograaf Kaat Stieber uit Hellevoetsluis maakt schilderachtige werken geïnspireerd op oude Hollandse meesters en het surrealisme. Als voormalig kostuumontwerper in de internationale theaterwereld ontwierp en maakte ze alle outfits en decors zelf. Ze gebruikt moderne beeldbewerking technieken om tot unieke schilderachtige kunstwerken te komen. Haar werk wordt wereldwijd verkocht en geëxposeerd. Stieber won tientallen kunst- en fotografieprijzen. De laatste was de Grote Paul Award in 2020, waar haar vakgenoten haar voor nomineerden. ‘Made in Holland’ is verkrijgbaar via: www.bol.com & www.kaatstieber.com 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant