’t Capproen moeizame overwinning tegen Oranje Nassau

Algemeen 215 keer gelezen

Amstelveen - ’t Capproen heeft door een 9-11 (3-6) overwinning in de sleutelwedstrijd tegen Oranje Nassau de aansluiting in de vierde klasse F met de koplopers Trekvogels en Olympia behouden.

De Hellevoetse korfbalformatie behaalde op het Sportpark het Loopveld in Amstelveen overigens een moeizame overwinning. ‘’Oranje Nassau was een taaie en fysiek harde tegenstander waartegen de scheidsrechter (Van der Meer uit Amsterdam, DR) niet kordaat optrad’’, bekritiseerde coach Alex Krol de leiding om er direct aan toe te voegen dat de problemen ook binnen het team lagen. ‘’Gelet op het goede spelersmateriaal waarover wij beschikken kwamen we door onsamenhangend spel moeilijk tot scoren. Daarnaast werden ook de afspraken niet uitgevoerd. We hadden Oranje Nassau met ons eigen spelletje stuk moeten spelen, op moeten rollen om de fysieke aanslagen te ontwijken. Het positieve is dat ook de spelersgroep dit na de wedstrijd erkende in een zelfreflex. Dit team kan veel beter en zal dat in de komende toppers tegen Thor aanstaande zaterdag thuis en vervolgens Olympia uit ook moeten laten zien, tenminste als we willen mee blijven doen voor het kampioenschap. Op de trainingen klikt het wel, maar in de wedstrijd komt het nog niet tot uiting. Dat zal vanaf zaterdag beter moeten, dan zal alles moeten kloppen, zal de schroom ervan af moeten.’’ ’t Capproen begon niet scherp aan de wedstrijd, want al na 16 seconden stond de ploeg met 1-0 achter. Het was zeven minuten wachten op de gelijkmaker: 1-1. De Hellevoeters bogen vervolgens een 2-1 achterstand om in een 3-6 voorsprong bij rust. ‘’Ik heb tijdens de rust gezegd de bal bij de hervatting in de ploeg te houden, maar na 10 seconden scoorden zij 4-6. Waar dit inzit is ongrijpbaar, te gefocust of te gespannen.’’ ’t Capproen zag de voorsprong slinken naar 5-6, liep weer uit naar 5-8, maar het bleef tot het einde onnodig spannend: 9-11. ‘’De punten zijn binnen, wat dat betreft is de reis naar Amstelveen niet voor niets geweest.’’ ’t Capproen speelt zaterdag op het sportcomplex aan de Martin Luther Kinglaan om 15.30 uur tegen Thor (H).

‘t Capproen: Dianne Kuijper (1 keer), Yentl van der Perk (2 keer, 45. Sanne Hoogendoorn 1 keer), Freek Sjouw (2 keer), Roan Jongejan; Color van der Perk (1 keer), Brittany de Kruif (2 keer, foto), Roy Vermaat, Richard van Marion (1 keer, 39. Ruben Herrera 1 keer).