Afbeelding

Gemeente voegt lachgasverbod toe aan APV

Algemeen 403 keer gelezen

Aan de algemene plaatselijke verordening (APV) wordt een artikel toegevoegd waarmee het verboden wordt lachgas recreatief als roesmiddel te gebruiken of daartoe te verstrekken. Dit besluit is tijdens de raadsvergadering van 30 september genomen.

 Met het aannemen van de motie lachgasverbod’ hebben de gemeenteraden van de toekomstig fusiegemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne in het voorjaar van dit jaar, nagenoeg eensluidende, motie ingediend waarin zij de eigen colleges oproepen de aanpak tegen het gebruik van lachgas te intensiveren.  Het verbod is een alternatief voor een algemeen, voor de gehele gemeente geldend gebruiksverbod.

 Een algemeen lokaal verbod stuit (op dit moment nog) op belangrijke juridische bezwaren en daarmee niet te verdedigen. Het verbod richt zich nu dus tegen hinderlijk lachgasgebruik in het algemeen in de openbare ruimte. Hiermee kan door politie worden opgetreden tegen overlast van personen die op straat lachgas gebruiken. De jongerenwerkers van PUSH gaan de straat op om met jeugdige gebruikers van lachgas te praten over de gevolgen ervan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant