Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Kinderboekenbal opent Kinderboekenweek

Algemeen 232 keer gelezen

Hellevoetsluis - Woensdag 6 oktober begint de jaarlijkse Kinderboekenweek. In Cultuurhuis de Nieuwe Veste werd afgelopen zondag de opening van de Kinderboekenweek gevierd met een feestelijk Kinderboekenbal. 

Voordat er gedanst kon worden opende wethouder Margriet Den Brok de middag met de volgende woorden. Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar: “Worden wat je wil’. En zo is het ook. Ongeacht waar je vandaan komt of wie je bent. Je kunt worden wat je wil. Ik was zelf vroeger als jong meisje verzot op lezen. Als ik naar bed ging, mocht ik een half uurtje lezen van mijn ouders. Was het half uurtje voorbij dan riep mijn vader ‘licht uit! het is tijd!’ maar dan las ik stiekem met mijn zaklampje onder de dekens verder. Een van de boeken die toen veel indruk op mij heeft gemaakt is Jules Verne ‘De reis om de wereld in 80 dagen.’ Ik wilde ook een wereldreiziger worden en alle problemen kunnen oplossen die ik tegenkwam. Hoofdpersoon Phileas Fogg was echt een held voor mij. Ik ben geen wereldreiziger geworden, maar wel wethouder van de gemeente Hellevoetsluis en probeer zo toch problemen op te lossen die zich in onze gemeente voordoen. Zodat iedereen hier fijn kan wonen.’

Na de speech van de wethouder was het de beurt aan de leerlingen van Studio Confi.Dance van Héléne van Arkel. Zij stonden te trappelen om een spetterend optreden te gaan geven. De 19 meiden en één jongen van de dansgroep maakten er een waar feestje van. Het plezier spatte ervan af! Later op de middag mochten zij ook nog een workshop geven en kon iedereen die het wilde meedoen om het dansje in vingers te krijgen. Er was nog veel meer georganiseerd voor de kinderen. Zo kon je experimenteren in het laboratorium en kennismaken met de avonturen van een brandweerman.  Natuurlijk werd er voorgelezen! Want lezen en voorgelezen uit een boek: je kunt hierdoor eindeloos fantaseren over wat je wil worden. En ook konden de kinderen op de foto met een superheld. En er was zelfs een speurtocht uitgezet!


Foto: Wil van Balen

Uit de krant