Afbeelding

Muziekonderwijs op basisscholen verlengd

Algemeen 259 keer gelezen

Hellevoetsluis - Basisscholen mogen nog vier jaar doorgaan met het project ‘Muziek Op School’. De gemeenteraad heeft het college hier groen licht voor gegeven tijdens de raadsvergadering van vorige week. 

Wethouder Margriet den Brok: ,,Ik ben erg blij met het besluit van de gemeenteraad om door te gaan met dit mooie project. Muziekonderwijs kent veel voordelen voor kinderen. Zij krijgen de kans om hier kennis mee te maken. Uiteindelijk doen we het natuurlijk voor hen! We hebben hier in Hellevoetsluis samen de afgelopen jaren met veel succes aan mogen werken. Het is dan ook een grote eer om daar landelijke erkenning voor te krijgen’’.

Met Muziek Op School krijgen basisschoolleerlingen, als onderdeel van hun lespakket, muziekonderwijs. Verschillende studies laten zien dat dit grote voordelen heeft voor onder meer het leervermogen en zelfvertrouwen van kinderen. Het project wordt door verschillende landelijke organisaties als voorbeeld van goede muziekeducatie voor de rest van Nederland gepresenteerd. Wethouder Margriet den Brok mocht Muziek Op School daarom afgelopen mei presenteren aan Koningin Máxima, beschermvrouwe van de landelijke organisatie Meer Muziek in de klas.

Muziekplan
De scholen krijgen de mogelijkheid om gebruik te maken van een ‘Muziek op School Basis Pakket’ met leuke muziekactiviteiten en advies. Met het ‘Plus Pakket’ kunnen groepen 5 en 6 een jaar lang instrumentlessen krijgen van een vakdocent. De leerkrachten krijgen ondersteuning bij het geven van muziekles. Ook komt er een muziekplan voor de school. Hierin staat hoe zij aan de slag gaan met muziek. Uiteindelijk sluit de school het jaar af met een eindejaar concert. De leesconsulenten van de bibliotheek leveren ook hun bijdrage; zij worden nu ook ingezet als muziekconsulent.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant