Afbeelding
Foto:

BuurtAED-actie in Sonatestraat van start!

Algemeen 245 keer gelezen

Hellevoetsluis -  Sonatestraat start een actie om geld op te halen voor een AED in de buurt. Via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting kunnen buurtbewoners geld ophalen om zo samen een levensreddende AED te kopen.

De actie vind je hier: https://www.buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-sonatestraat-3223-hellevoetsluis. Initiatiefnemer van de actie Leon Van Wageningen ”Als elke seconde telt, is het handig als er een AED in de buurt te vinden is, op een centraal punt in de Sonate-buurt”

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren met een AED. Om van heel Nederland zo’n ‘6-minutenzone’ te maken zijn 25.000 AED’s nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en zijn aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland meer dan 20.000 AED’s aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er bijna 15.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze BuurtAED-actie in de Sonatestraat draagt hier aan bij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant