Zingen zorgt voor een positieve vibe!
Zingen zorgt voor een positieve vibe! Foto: Wil van Balen

Zing jij mee met Koor Nederpop?

Algemeen 1.394 keer gelezen

Hellevoetsluis - ”Tijdens de coronaperiode is het ledental van ons koor helaas geslonken. We hebben op dit moment nog 15 leden die wekelijks bij elkaar komen om te zingen” vertelt oprichter en directeur van Vocaal Regionaal, Dick van Bokkem.

“We zijn inmiddels alweer een paar weken bezig en zouden het leuk vinden als nieuwe leden gezellig met ons mee komen zingen zodat we de groep wat meer geluid kunnen geven. Want hoe meer mensen, hoe meer body en hoe gezelliger het is! “

Met Vocaal Regionaal wil Dick van Bokkem meer mensen in heel Nederland aan het zingen krijgen. Tot nu toe heeft hij verschillende koren opgericht in Zuid-Holland, Utrecht en Brabant. Elk koor krijgt een eigen coach die de wekelijkse de repetities leidt. “Een aantal coaches heeft in coronatijd ander werk gevonden vandaar dat ik nu zelf tijdelijk een aantal koren begeleid.”

Nieuwe locatie
In 2019 begon het koor in ’t Schrijverke en in maart 2020 moesten zij stoppen vanwege de regelgeving in verband met het coronavirus”. “Nu we weer gestart zijn hebben we ook gelijk een nieuwe locatie gevonden voor onze repetities waar we goed kunnen ventileren. We oefenen nu iedere maandag van 20 uur tot 22 uur tot in het gebouw van Muziekvereniging Voorne Putten in Nieuwenhoorn, Achterdorp 3. Tot nu heb ik zelf het koor geleid” legt Dick uit. “Binnenkort zal mijn rol kunnen worden overgenomen door een nieuwe coach. Er is dus een vacature”

Lekkere popsongs
“Anders dan onze naam misschien doet vermoeden, zingen wij niet alleen popliedjes van Nederlandse bodem zoals van Marco Borsato, Racoon en Krezip maar bijvoorbeeld ook popmuziek van Queen of Abba.” Kom je bij Koor Nederpop zingen dan heb je een eigen stemkeuze. Iedere maand krijg je een song toegestuurd. Aan de hand van MP3 bestanden die door professionals zijn ingezongen maak je vervolgens zelf een keuze welke stem je gaat zingen. Je zingt na wat je op de MP3 hoort en zo leer je een liedje zingen. Het leuke is dat je (bijna) altijd kunt oefenen; thuis, in de badkamer of in de auto. In totaal worden er jaarlijks tien verschillende songs geoefend. Het is de bedoeling om uiteindelijk twee à drie keer per jaar op te treden.

Zonder notenschrift
“Veel mensen denken van zichzelf dat ze niet kunnen zingen, terwijl toch echt veel mensen het wél kunnen. Je past altijd wel bij een stemgroep. “En wij zingen zonder notenschrift waardoor iedereen die wil zingen mee kan doen! Iedereen vanaf 18 jaar kan zich aanmelden”, zegt Dick tot slot.

Wil je meedoen mail dan naar info@vocaalregionaal.nl of bel met 06 – 515 057 68. Kijk voor meer informatie op www.koornederpop.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant