Afbeelding

Nieuwe roman ‘Elizabeth’ van Herma Bamberger verschenen

Algemeen 327 keer gelezen

Op vrijdag 24 september is het nieuwe boek ‘Elizabeth - Laura’s zoektocht naar het verzwegen verleden van haar oma’ van Herma Bamberger verschenen. Deze roman wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Nadat Elizabeth is overleden, besluit Laura samen met haar opa het huis op te gaan knappen. Laura en haar opa David zijn intens verdrietig en hopen afleiding te vinden in het bezig zijn met het huis. Hierbij stuiten ze op de ene na de andere verrassing. De vondst van een zeer kostbare ring is het begin van een bijzondere zoektocht naar het verzwegen verleden van Elizabeth. Laura reist naar Italië om daar Sofia, een oude vriendin van haar oma, te ontmoeten. Het blijkt dat Sofia het dagboek van Laura’s oma na al die jaren nog altijd in haar bezit heeft. Dankzij het dagboek komt Laura achter de schokkende waarheid.

Over de auteur
Herma Bamberger (1947) woonde meer dan twintig jaar in Hellevoetsluis waar ze destijds onder meer deel uitmaakte van toneelvereniging ‘Penoen’. Bij deze amateurvereniging kon ze haar creatieve ei kwijt en zich uitleven door in verschillende rollen te kruipen. En als ze dat niet deed zat ze met een goed boek in de schommelstoel voor de open haard weg te dromen. Lezen, maar ook schrijven heeft haar altijd bezig gehouden. Dat begon met dagboeken schrijven als jong meisje tot het schrijven voor een kabelkrant. En toen het schrijven van columns voor verenigingsbladen niet meer genoeg voldoening gaf nam de jarenlange sluimerende wens om een boek te schrijven vastere vormen aan. Zij schreef zich drie jaar geleden in voor een cursus dichten en korte verhalen schrijven in Lisse. De inspirerende lessen zijn mede de aanzet geweest voor het schrijven van Elizabeth, haar debuutroman. Het schrijven van een boek heeft Herma zo gegrepen dat er zeker spoedig een tweede boek zal volgen. Herma woont al weer jaren samen met haar man Sam en kat Koos in Nieuwe Wetering (gemeente Kaag en Braassem).  

Het boek is te bestellen via https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=12338

Uit de krant