Roos van der Werf en haar zoontje Jan
Roos van der Werf en haar zoontje Jan Foto: PR

Virtuele tour kraamsuites CuraVita

Algemeen 276 keer gelezen

Dirksland - De kraamsuites binnen verloskundig centrum CuraVita in van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland zijn nu via een virtuele tour toegankelijk voor zwangeren en hun partner. 

Door de ontwikkelingen rondom het Coronavirus, gaan rondleidingen de komende tijd nog niet door. Om toch een inkijkje te geven, neemt obstetrieverpleegkundige Sija de kijker tijdens een virtuele tour mee door het verloskundig centrum en komen er diverse zorgmedewerkers en medisch specialisten aan het woord. Het filmpje is te zien op de website en social media kanalen van het ziekenhuis en op www.curavita.nl. 

Roos van der Werf uit Bruinisse beviel afgelopen juli, de drukste maand van dit jaar, in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis: “Hoewel het druk was op de afdeling heb ik daar weinig van gemerkt. De verpleegkundigen, verloskundigen en de gynaecoloog waren er voor me wanneer dat nodig was. Bevallen is natuurlijk erg heftig, maar zij hebben ervoor gezorgd dat ik me op mijn gemak en veilig voelde, ons verblijf was als een warme deken. Onze zoon was ook na de bevalling in goede handen, de verpleegkundigen hebben ons erg fijn geholpen met de eerste zorg voor hem tot het moment dat we naar huis mochten en onze kraamhulp die taak overnam. We kijken er met een goed gevoel op terug en genieten thuis verder van onze kraamweken als gezin van drie!”

Verloskundig centrum CuraVita is onderdeel van het Vrouw & Kind Centrum van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Vanuit de visie en de kernwaarden biedt het ziekenhuis gezinsgerichte zorg; het zoveel mogelijk bij elkaar houden van een gezin. De hechting tussen moeder en kind, en partner en kind, begint vanaf de geboorte. Door gezinsgerichte zorg is het mogelijk om moeder, partner en kind bij elkaar op één kamer te plaatsen. Ook voor ouders van zieke pasgeborenen komen er steeds meer mogelijkheden om bij het kind te verblijven. De zorg wordt geleverd door een multifunctioneel team van gespecialiseerde medewerkers, zoals kinder-, obstetrie- en gynaecologieverpleegkundigen, verloskundigen, kinderartsen en gynaecologen. De patiënt staat altijd centraal.

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis wil door de sterke binding met andere zorgverleners een bijdrage leveren aan goede zorg aan de inwoners van Goeree-Overflakkee, Voorne-Putten en Schouwen-Duiveland. Een mooi voorbeeld hiervan is dat het ziekenhuis met de geboortezorg in een coöperatie werkt. Geboortezorg Zuid aan Zee is een unieke samenwerking tussen verloskundig centrum CuraVita van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, gynaecologen van het ziekenhuis, verloskundigenpraktijken en kraamzorgorganisaties op de drie eilanden. Het doel is zwangere vrouwen en hun baby de beste zorg geven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant