Afbeelding
Wil van Balen

World Cleanup Day

Algemeen 203 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op zaterdag 18 september is het zover: World Cleanup Day 2021. Tijdens deze wereldwijde opruimactie wordt samen met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt gegeven! Het doel is het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval! En vooral ook het verkrijgen van waardevolle informatie over het soort afval dat in het milieu ligt. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen. Wil je meer weten of meld je aan bij: www.worldcleanupday.nl 

Opruimers Hellevoet ondersteunt deze wereldwijde schoonmaakactie. De Opruimers vinden het belangrijk dat mensen zich bewust worden van de risico’s van het zwerfafval voor onze samenleving. “Niet alleen de natuur en gedierte lopen gevaar, maar ook de gehele mensheid. Twijfelt u nooit over de veiligheid van uw voedsel en producten? Microdeeltjes plastic verteren nooit helemaal en komen terecht in onze voedselketen. Daarom is het nodig de wereld goed schoon te houden”, aldus Hans Vrijenhoek. 

Opruimers Hellevoet organiseert zelf geen gezamenlijke opruimacties, maar doet wel een beroep op de vrijwilligheid van alle inwoners van Hellevoetsluis om mee te doen aan de World Cleanup Day. “Velen hebben vorig jaar een knijper en vuilniszakring ontvangen. Pak aanstaande zaterdag de kans en help mee aan een schoner Hellevoetsluis. Waar ligt veel zwerfvuil? Kijk vooral in uw eigen wijk, de parken, en aan de randen van de verkeersaders door Hellevoetsluis. Wees wel voorzichtig en draag een opvallend hesje.” Doe het samen met het gezin, buren en wijkgenoten en geniet van een gezellige en  vooral nuttige dag!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant