VVD is tegen speculatie op de Hellevoetse woningmarkt.
VVD is tegen speculatie op de Hellevoetse woningmarkt. Foto: Wil van Balen

VVD: Wie een huis koopt, moet er zelf gaan wonen

Algemeen 824 keer gelezen

Hellevoetsluis - Het nijpende tekort aan (betaalbare) koop- als huurwoningen speelt al jaren in Hellevoetsluis. Inmiddels wordt er volop gebouwd in onze gemeente en wordt daarmee het woningbestand uitgebreid met nieuwbouw, zoals aan de Veerhaven, de Molshoek, de Boomgaard, het terrein rondom de rubberfabriek en in Oudenhoorn. 

Dick Bosgieter fractievoorzitter VVD: “Een op dit moment in veel gemeenten optredend probleem is echter, dat speculanten de hand weten te leggen op een deel van deze woningen in nieuwbouwprojecten en in de bestaande woningvoorraad om dat vervolgens voor veel geld en vaak kortlopend te verhuren. Hierdoor nemen de kansen voor de inwoners  om een betaalbare woning te kopen of te huren af. Bovendien draagt kortlopend verhuur niet bij aan de sociale cohesie in een buurt.”

De VVD zou willen zien dat de gemeente Hellevoetsluis kopers van een woning verplicht om er zelf in te gaan wonen zodat dergelijke verhuurpraktijken niet mogelijk zijn. In een aantal Nederlandse gemeenten gebeurt dit al. De VVD heeft schriftelijke vragen gesteld over deze kwestie en wil van het college weten in welke mate deze vorm van speculatie ook voorkomt in deze gemeente. Daarnaast wil de partij weten welke maatregelen het college treft om dit soort speculatie op de krappe woningmarkt te voorkomen of tegen te gaan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant