Afbeelding
Foto: PR

Beeldsnijden op de Buffel

Algemeen 258 keer gelezen

Hellevoetsluis - De prachtige versieringen (lofwerk) op boeg en achterschip van de Buffel in de vestinghaven van Hellevoetsluis is een in het oog springend deel van het meer dan 150 jaar oude ramtorenschip. 

Dat dit lofwerk onderhoud nodig heeft en kostbaar is zal niemand verbazen. Het Buffelbestuur maakt dan ook serieus plannen om kleine restauratie werkzaamheden uit te laten voeren. Onderdeel van die plannen zijn de financiering en de beschikbaarheid van de benodigde vaklui. Gelukkig zijn er onder de vrijwilligers een aantal zeer bekwame beeldsnijders die een ruime ervaring hebben en in samenwerking met experts een belangrijk deel van de klus kunnen klaren.

Om het beeldsnijden te demonstreren en ook zelf de beginselen hiervan onder de knie te krijgen worden er de komende maanden workshops aan boord van de Buffel georganiseerd.

De workshops vinden plaats onder begeleiding van ervaren docenten/beeldsnijders in de historische werkplaats aan boord van museumschip Buffel. Het doel is om een fraai werkstuk te maken waar men trots op kan zijn.

In de historische werkplaats zijn ook schitterend werkstukken te zien die door de beeldsnijders reeds zijn gemaakt. Meer informatie over lofwerk, beeldsnijden en de workshops is te vinden op de Buffel website: www.debuffel.nl 


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant