Afbeelding
Foto: Wil van Balen

College deelt kleurplaten uit aan basisschoolleerlingen

Algemeen 191 keer gelezen

Hellevoetsluis - Afgelopen woensdag en donderdag ging het college van burgemeester en wethouders op bezoek bij een aantal scholen om kleurplaten uit te delen aan basisschoolleerlingen.  

Dit deden zij in aanloop naar het feest dat 16 oktober gevierd zal geworden vanwege het 400 jarig bestaan van de haven. Er is een website in het leven geroepen waar de geschiedenis van 400 jaar haven te zien is. Daar wordt de geschiedenis verbonden met het leven in Hellevoetsluis van nu.

Inwoners is gevraagd op creatieve wijze input te leveren voor het jubileum; foto’s gedichten, verhalen. En met het uitdelen van de kleurplaten worden ook kinderen bij de viering betrokken. Heb je geen kleurplaat gekregen kijk dan op  https://400jaarhavenhellevoetsluis.nl/

Film over de haven
Of het nu anno 2021 is, of 400 jaar geleden, de verhalen blijven altijd hetzelfde. Ruzie en oorlog, liefde en geluk, vernieuwing en drang om te bouwen, of dan weer verdriet en verval. Zo gaat het ook in Hellevoetsluis, al 400 jaar lang. De belangrijkste historische gebeurtenissen uit het verleden van de haven, worden gevat in een mooie film. Denk aan het ontstaan van de haven, de tijd van de zeevaarders, het droogdok en de strijd tegen het water en de vijand. Creatieve Hellevoeters, van rappers tot fanfare zorgen voor een mooie muzikale afwisseling.

Er wordt op dit moment nog hard gewerkt aan de productie. De opnames starten volgende week. De film zal op 16 oktober, de verjaardag van de haven, op een aantal plekken (red. nog niet bekend) en via social media te zien zijn.  

Uit de krant