Afbeelding

Open monumentendag: rondleidingen én gratis ritje Toeristentreintje

Algemeen 493 keer gelezen

Hellevoetsluis - Zaterdag 11 september doet Hellevoetsluis weer mee aan open Monumentendag! 

Tussen 13.00 uur en 17.00 uur zijn er rondleidingen, muziek van het Dixieland orkest en kunt u gratis mee (alleen deze dag gratis) met het Toeristentreintje van stichting Promotie Hellevoetsluis. 

Voor rondleidingen of bezoek aan een monument dan moet je wel reserveren! Hou rekening met de coronamaatregelen en 1,5 meter afstand. 

Hieronder een overzicht van alle activiteiten in de Vesting. 

Vesting
Dixieland looporkest 13:00 en 17:00 uur. Tijdens uw bezoek aan de Vesting hoort u hun vrolijke klanken op verschillende plekken. Ze wandelen rondom Prinsehuis, Kazerne Haerlem, Vuurtoren.

Vuurtoren
Vuurtoren alleen met gids te bezoeken reserveren via 0181-854379

Het Toeristen treintje van stichting promotie Hellevoetsluis zal hier vanaf 13:00 vertrekken voor een ”monumentale” rondrit door de Vesting. Tijdens de rit, van ongeveer 30 minuten, zullen de charmante gidsen met de bolhoed u boeiende verhalen vertellen. De rit is vandaag gratis maar er kunnen een beperkt aantal personen mee, kinderen alleen onder begeleiding van een volwassene, en vol=vol. Let op! Er dient een mondkapje gedragen te worden tijdens de rit, zonder mondkapje geen toegang in het treintje. Reserveer dus snel een plekje via www.openmonumentendag.nl Selecteer hier voor Hellevoetsluis, activiteiten en reserveren, er zijn 6 plekken per rit beschikbaar.

Prinsehuis
Elke 30 minuten een korte bezichtiging. Max. 5 personen. Alleen op afspraak reserveer via www.openmonumentendag.nl selecteer Hellevoetsluis, Prinsehuis, reserveren. Mondkapje en 1,5 afstand in binnenruimte vereist.

Droogdok Jan Blanken
Tentoonstelling buitenruimte en Rondleiding met gids reserveer uw afspraak bel hiervoor 0181-310197

Kazerne Haerlem
Bezoekerscentrum open, rondleiding en vestingwandeling op afspraak om 13:00 vanaf Kazerne Haerlem via www.fronttaal.info

Fort Noorddijk
Bezoek het buitenterrein van Fort Noorddijk met een gids. Te reserveren via de website van het Zuid Hollands landschap www.zuidhollandslandschap.nl

Bomvrij Hospitaal
De Equipage de Delft is aanwezig neem een kijkje op het terrein. Het terrein is alleen per voet bereikbaar en ligt achter het Cultuurhuis.

Molen de Hoop
Molen de Hoop is open van 12.00 tot 16 uur.

Kijk voor meer leuke activiteiten ook eens op  onze agenda!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant