Afbeelding
Foto: PR

Expositie Kinderkunstklas in gemeentehuis

Algemeen 311 keer gelezen

Hellevoetsluis - Na twee jaar wachten is het nu eindelijk zo ver. De kinderen van de kinderkunstklas mogen hun werken exposeren in het Gemeentehuis in Hellevoetsluis. 

De kinderen hebben dit jaar conceptueel leren denken door allereerst hun idee uit te schetsen en te verfijnen het resultaat mag er zijn. Bij een eerste aanblik op de werken zal je niet gauw denken dat de kinderen tussen de 6 en 11 jaar oud zijn. De ideeën waren groots dit jaar, van een tweeluik tot een echte reproductie. 

Wij vroegen waar de kinderen dit jaar hun inspiratie vandaan hebben gehaald. Gabriel (11): “Mijn schilderij is gebaseerd op mijn herinneringen aan Covid-19. Ik hoop dat de pandemie snel achter ons ligt.” Op de vraag wat de kinderkunstklas leuk maakt antwoordden zijn zusjes en nichtje: “Schilderen is gewoon leuk, alle mensen zijn lief en we mogen hier altijd onze gevoelens uiten.” Na dit gesprek worden er direct plannen gemaakt met wie zij zelf naar de expositie gaan, opa en oma gaan het zo te horen druk krijgen. 

De expositie van de kinderkunstklas is te zien van 6 tot en met 30 september in het gemeentehuis van Hellevoetsluis. Wegens het coronavirus zal er dit jaar helaas geen opening gehouden worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant