Afbeelding

Jacob start schooljaar met feestweek!

Algemeen 818 keer gelezen

Hellevoetsluis - Na twee schooljaren die sterk werden beïnvloed door corona, is de eerste week op Penta Jacob van Liesveldt niet gestart met een introductieweek of een week vol lessen, maar met een feestweek! De nadruk in deze week lag vooral op het samen met je klasgenoten dingen beleven en ondernemen. 

De diabolo’s vlogen torenhoog de lucht in want er was circus op het schoolplein en in de aula, er werd op grote panelen graffiti gespoten, de leerlingen deden allerlei sportieve activiteiten op de sportvelden en brachten een bezoek aan de Efteling of aan Walibi! De feestcommissie had voor ieder leerjaar een eigen programma gemaakt met activiteiten die wegens corona lang niet mogelijk waren. Sommigen gingen ook naar de bioscoop, hadden een kunstige workshop, een speurtocht met een ijsje. Anderen hadden een pubquiz, een waterfestijn bij Brouwersdam of een workshop Digital Playground. Donderdag werd de week afgesloten voor alle leerlingen met een feest op het schoolplein. Hier konden leerlingen wat lekkers halen, dansen op muziek en bijvoorbeeld levensgroot tafelvoetbal spelen met de hele klas.

Bijna de hele school was erbij, met uitzondering van de leerlingen van mavo-4. Zij gingen heerlijk zeilen op de historische zeilschepen de Actief en de Grootvorst. Maandag vertrokken ze vanuit Harlingen en ze hebben Texel, Vlieland en Terschelling bezocht.

Sinds maandag 6 september zijn de lessen weer begonnen. Onderwijs in het klaslokaal met de hele klas, iets waar veel leerlingen ook naar hebben uitgekeken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant