Afbeelding

Plannen voor nieuwe basisschool ‘De Verwondering Voorne’ in Brielle

Algemeen 470 keer gelezen

Brielle - Momenteel wordt achter de schermen hard gewerkt aan de oprichting van een nieuwe, onafhankelijke basisschool in Brielle. De deuren zullen voor het eerst voor het schooljaar ‘23-’24 openen, indien er vóór 15 oktober aanstaande 92 zogenaamde Ouderverklaringen opgehaald worden onder ouders in en rond Brielle. 

“Na het recente fusiegeweld tussen scholen en besturen op Voorne hebben we gemerkt dat er een groeiende behoefte onder ouders, leerkrachten en vooral kinderen is ontstaan, om terug te keren naar waar het werkelijk om hoort te gaan: het best passende onderwijs voor jouw en mijn kinderen”, zegt Wouter Maagdenberg, één van de initiatiefnemers. “Schaalvergroting klinkt bestuurders misschien als muziek in de oren, maar onderwijs aan basisschoolleerlingen is geen eenheidsworst, en dient maatwerk te zijn.”

“Omdat elk kind anders is, anders leert en zich op eigen wijze motiveert en ontwikkelt, biedt de school een leeromgeving waarin kinderen in al hun verscheidenheid gelijke ontwikkelkansen ervaren; Meer praktisch, of meer theoretisch. Het ene kind heeft behoefte aan herhaling, het andere leert liever onderzoekend of ervarend. Het wordt een school waar kinderen zich gemotiveerd en uitgedaagd voelen, en zo het beste uit zichzelf halen. De leerkrachten zijn er onder andere om hen te helpen de eigen verwachtingen te overtreffen”, aldus initiatiefnemer Carolien Rootert.

De Verwondering Voorne wordt een algemeen bijzondere basisschool, niet-particulier, maar regulier door de overheid gefinancierd. Lezen, spelling en rekenen zijn essentieel, maar daarnaast biedt de school veel ruimte voor persoonlijke talentontwikkeling: muziek, sport, wetenschap & techniek en creatieve vakken. De school is openbaar toegankelijk voor elk kind, ongeacht afkomst, geaardheid of achtergrond en biedt eigenzinnig en eigentijds onderwijs. Het wordt echter geen basisschool voor speciaal onderwijs.

Voor meer informatie over de school en de Ouderverklaringen, ga naar www.deverwonderingvoorne.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant