De vuurtoren is een geliefd onderwerp voor fotografen en is er weer helemaal klaar voor om in al haar glorie op de kiek gezet worden.
De vuurtoren is een geliefd onderwerp voor fotografen en is er weer helemaal klaar voor om in al haar glorie op de kiek gezet worden.

Blinkend witte vuurtoren schittert weer in de vesting

Algemeen 690 keer gelezen

Hellevoetsluis - De klus is geklaard: de vuurtoren van Hellevoetsluis staat er weer spic en span bij. Dinsdag nam burgemeester Junius symbolisch de sleutel van de vuurtoren in ontvangst.

Eén van de schilders (“mijn naam hoeft er niet bij, schrijf maar de knapste schilder”) van Den Breejen Schilders uit Sliedrecht vertelt maandag  dat er na het reinigen en stucen behoorlijk wat verf en latex doorheen is gegaan. “We hebben zo’n 80 kilo latex saus gebruikt en ruim 400 liter witte verf.” Als service haalden de schilders op het laatste moment nog 2 vuilniszakken onkruid weg. De projectleider van Van Mourik vertelt dat de klus volgens planning is verlopen. “De deur had houtrot, dat is er uitgefreesd zodat de originele deur behouden kon blijven.” 

Nadat door vrijwilliger van de vuurtoren, Frans Robben, het hek en de deur waren geopend werd de sleutel van de vuurtoren symbolisch overhandigd aan de burgemeester door Rijkswaterstaat (eigenaar van het monument). “Dit is het icoon van de stad. En wij kregen als gemeente zo vaak de vraag ‘wanneer wordt de vuurtoren nu eens opgeknapt?’ vertelt de burgemeester. “Maar is het eindelijk zover, net op tijd voor open monumentendag en voor het feest 400 jaar haven dat op 16 oktober gevierd zal worden.” Het aanwezige gezelschap maakte daarna de klim naar boven om nog even van het spectaculaire uitzicht over het Haringvliet te genieten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant