Afbeelding
Foto: Ger den Reijer

Try-out SPUG lessen goed bevallen

Algemeen 192 keer gelezen

In juli 2021 werd Willem Kloet, als ouwe SPUG(Skate Park Upper Ground) local, benaderd door Stichting PUSH of er wellicht een zomeractiviteit kon worden aangeboden in de vorm van skatelessen. Willem was direct enthousiast en vroeg een andere skater van de oude garde, Sander Bravenboer, of hij mee wilde doen. 

Samen met Stichting PUSH en Jeroen Berloth van Christie’s Skateshop werden de koppen bij elkaar gestoken en de plannen uitgewerkt. Begin augustus zijn de lessen gestart. Via flyers ontworpen door Christie’s Skateshop, sociale media en de website van Stichting PUSH is er reclame gemaakt en de inschrijflijst zat binnen twee weken vol. 16 deelnemers in de leeftijd van 6 tot 16 jaar stonden iedere zaterdag te trappelen van ongeduld om te beginnen. Skateboards en bescherming (helm, kniebescherming) werden gesponsord door Christie’s en PUSH, dus ook de kinderen die zelf geen materiaal hadden konden meedoen. PUSH zorgt voor water, fruit en muziek tijdens de lessen. Er kan gesproken van een geslaagde try-out en wellicht is er volgende zomer weer ruimte om een zomeractiviteit op SPUG te doen.

Nieuwe banen
In juni 2021 heeft een aantal lokale skaters van SPUG het initiatief genomen om contact te zoeken met de gemeente Hellevoetsluis om te kijken naar de mogelijkheden voor onderhoud aan de RVS toestellen er die al sinds 2004 staan. Dit is inmiddels gerealiseerd en nu is er hoop op een upgrade van het bestaande skatepark binnen enkele jaren.


Beeld  Jeroen Berloth

Uit de krant