Trainer Richad Koutstaal: ''We hebben geen speler, die een wedstrijd met een individuele actie kan openbreken. Wij zullen het met een sterk collectief als team moeten doen.'' Foto Theo van Kralingen.
Trainer Richad Koutstaal: ''We hebben geen speler, die een wedstrijd met een individuele actie kan openbreken. Wij zullen het met een sterk collectief als team moeten doen.'' Foto Theo van Kralingen.

FC Vlotbrug wil snelle handhaving in derde klasse

Algemeen 868 keer gelezen

Hellevoetsluis- FC Vlotbrug is op 17 juli als eerste club uit de regio in training gegaan in de aanloop van het voetbalseizoen 2021/’22. De club uit Hellevoetsluis-Oost heeft zich als doel gesteld handhaving in de derde klasse.

Dan Rolandus

‘’We zijn rustig begonnen, we wilden kijken wat we in huis hebben en hadden,’’ gaf Richard Koutstaal de inventarisatie op zijn selectie aan. ‘’Maar ook om het overtollige coronavet eraf te trainen.’’ De trainer van FC Vlotbrug krijgt met twee maanden ruimschoots de tijd om zijn selectie met een reeks van oefenwedstrijden klaar te stomen voor de aanvang van de competitie op 25 september. ‘’Ik wil na zo’n lange ‘rusttijd’ niet te hard van stapel lopen, heb daarom gekozen voor een rustige, ontspannen opbouw. Het verzoek om zo vroeg met de training te beginnen kwam ook vanuit de spelersgroep. Normaal hebben we een voorbereiding van acht weken, nu van bijna tien weken. We hebben proberen op deze manier van trainen blessures te voorkomen, maar wel om in optimale conditie aan de competitie te beginnen.’’ De coronamaatregelen vanaf half maart 2020 (inclusief een lockdown) tot 26 juni 2021 legden het verenigingsleven van de amateursporters min of meer aan banden. Nu het voetbal stilaan weer in gang is geschoten, komt ook het verenigingsleven weer in beweging. ‘’We hebben door de lockdown vanaf december tot eind maart helemaal niets kunnen doen,’’ gaat Richard Koutstaal verder. ‘’Daarna zijn we twee keer per week gaan trainen met kleine partijtjes, zeg maar bezigheidstherapie. Het was zaak om de groep op die manier bij elkaar te houden, want ondanks de corona probeerde de concurrentie toch aan spelers te trekken.’’

Trainingskamp
Trainer Richard Koutstaal, die bij de FC aan zijn derde seizoen begint, weet zich met zijn ploeg ingedeeld in de loodzware derde klasse. ‘’Vierpolders, Rijnmond Hoogvliet Sport en HBSS hebben zich danig versterkt. Ik denk dat die ploegen samen met Zuidland en MVV ‘27 gaan strijden om de hoofdprijzen. Wij hebben ons als doel gesteld zo snel mogelijk veilig te spelen. We zitten in een afdeling van elkaar afslachten. Wij zullen het komende seizoen de punten bij elkaar moeten sprokkelen en hopen daarbij op een goede seizoenstart.’’ FC Vlotbrug heeft met spelers als Jan Tuitel, Siméon Seghers, Mitchel de Zeeuw en Clint van de Veerdonk ervaren spelers in huis om de tegenstanders een moeilijke middag te bezorgen. ‘’Iedereen moet fit zijn. De spelers zijn weer een jaartje ouder geworden. Dat geldt ook voor de talentvolle lichting, die vorig jaar is overgekomen naar de selectie. We hebben geen speler, die een wedstrijd met een individuele actie kan openbreken. Wij zullen het met een sterk collectief als team moeten doen.’’ De selectie van FC Vlotbrug gaat zich van 13 tot en met 15 augustus sterk maken op het trainingskamp in het Brabantse Hoogeloon.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant