Afbeelding
pixabay.com

DELA mag Yarden onder voorwaarden overnemen

Algemeen 243 keer gelezen

Uitvaartonderneming DELA mag onder voorwaarden Yarden overnemen. De uitvaartondernemingen moeten wel zeven crematoria en twee uitvaartcentra verkopen aan een andere partij. Op die manier blijven er voldoende alternatieven in de uitvaartbranche.

De ACM stelt na uitgebreid onderzoek vast dat de overname niet tot problemen leidt op de markt voor uitvaartverzekeringen. Wel zouden door de overname in negen regio’s te weinig mogelijkheden overblijven om te kiezen voor een ander uitvaartcentrum of crematorium. Daardoor zouden prijzen kunnen stijgen of de kwaliteit kunnen verminderen. 

Daarom stelt de ACM de voorwaarde dat de crematoria van Yarden in Beuningen, Heerlen, Groningen, Schagen, Utrecht en Venlo en het crematorium van DELA in Spijkenisse worden verkocht aan een andere partij. Ook twee uitvaartcentra van Yarden in Veldhoven en Venray moeten worden verkocht. De ACM moet de kopers voor deze locaties goedkeuren. Door de verkoop blijft er voldoende concurrentie over en kunnen mensen een uitvaartonderneming kiezen die bij hen past.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant