Terschelling
Terschelling Pixabay
Ingezonden mededeling

Leukste activiteiten tijdens vakantie in eigen land

Algemeen 310 keer gelezen

Kun je deze zomer niet naar het buitenland op vakantie en ben je op zoek naar wat activiteiten in eigen land? In dit artikel geven we je tips voor de leukste activiteiten in Nederland. Een van de voordelen van een vakantie in eigen land, is dat je vaak geen hele lange afstanden hoeft te rijden.

1. Ga een weekend weg

Als je niet op vakantie kunt, is een weekend weg een leuk alternatief. Je kunt kiezen voor een hotel aan zee of een citytrip in een van de grotere steden. Tijdens zo een weekend kun je andere steden of omgevingen in Nederland ontdekken. Je kunt tijdens een weekendje helemaal relaxen. Veel hotels beschikken over een wellness of een zwembad en bieden massages. Je kunt lekker luieren op de kamer en de dagen doorbrengen met je geliefden maar je kunt er ook voor kiezen om er lekker op uit te gaan en wandelend de omgeving te ontdekken. Er valt immers zoveel moois te zien in Nederland.

2. Doe een wandelroute

In Nederland zijn tal van plekken met mooie natuur of mooie architectuur. Vaak worden deze plekken niet gezien omdat we in het buitenland sneller op zoek gaan naar mooie stadjes of exotische natuur. Op internet zijn heel veel wandelroutes te vinden die je langs mooie natuur leiden. Zo kun je op de Veluwe wandelen maar ook in Zeeland en Brabant kun je mooie wandelingen maken. Buitenom prachtige natuur, beschikt Nederland ook over een aantal mooie steden waar oude architectuur te zien valt, je kunt hierbij denken aan Zwolle, Den Bosch of Groningen. Ook Giethoorn is een aanrader al is deze stad wel alleen te zien vanuit een boot.

3. Bezoek een van de Waddeneilanden

Op de Waddeneilanden kun je zomers heerlijk vertoeven. Je hebt er alles wat je nodig hebt. Zon zee en strand. Afhankelijk van welk eiland je bezoekt, is het er ook nog eens lekker rustig. Op Vlieland en Schiermonnikoog mag je bijvoorbeeld niet met de auto komen. Terschelling is voor jongeren erg aantrekkelijk omdat Appelhof daar gevestigd. Texel is het bekendste eiland. Hier zitten veel lekker restaurantjes en kun je ook nog eens leuk winkelen. Als je er meerdere dagen voor uittrekt, is het ook leuk om van eiland naar eiland te gaan. Je kunt vanaf Texel met de boot naar Vlieland en zo verder, op deze eilanden zijn prachtige wandelroutes uitgestippeld.

4. Bezoek een museum

In Nederland zijn veel interessante musea te bezoeken. We kennen allemaal de grootste musea als het Rijksmuseum of het Anne Frank Museum maar er zijn ook tal van andere musea die minder groot zijn maar minstens zo interessant. In het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk kom je dingen te weten over de Watersnoodramp van 1953 die je nog niet wist en in Museum Kaapskil op Texel kom je van alles te weten over de Reede van Texel en scheepswrakken. In Diever, Drenthe is het OERmuseum te vinden, hier kun je de oertijd beleven. Dit zijn slechts enkele voorbeelden maar doe kort research naar musea in jouw omgeving en er is genoeg te vinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant