Afbeelding
Foto: PR
Column

KLM

Algemeen 451 keer gelezen

Kent u Edwin Vosselman van Zwanengroep Zuid-Holland? Edwin is een no-nonsense man! Hij heeft een mobiele telefoon die 24/7 aanstaat. Wordt er een probleem met één of meerdere zwanen gemeld, dan gaat hij ter plekke, inventariseert de situatie, neemt een besluit hoe te handelen en onderneemt actie.

Edwin doet dit alles zonder kosten door te berekenen of subsidie. Corona-steun? Edwin heeft er niets van meegekregen. Hoe anders is dat bij onze nationale vliegtrots, de KLM. De vliegmaatschappij die al sinds jaar en dag koketteert met prachtig vliegende zwanen.

De KLM is veranderd in een mankerende zwaan. Ook voor de Corona-periode was de KLM-zwaan al een zorgenkindje. Met kunst- en vliegwerk werden de cijfers zwart geschreven, mede door forse voordelen. Er wordt bijvoorbeeld geen belasting afgedragen over de brandstof (als dat voor ons zou gelden, dan zou een liter benzine 60 eurocent kosten)!

De KLM stond desondanks al vroeg in de rij om 3,4 miljard (3.400.000.000) euro Corona-steun te ontvangen om de tent draaiende te houden. Om kort daarna in een discussie verzeild te geraken over het uitbetalen van een miljoenenbonus aan topman Benjamin Smith. Hadden ze bij KLM maar een Edwin Vosselman, zeg ik! Hij zou de de cijfers van Air France – KLM bekijken en direct een streep door die bonus zetten!
Als Edwin verder nog wat rondkijkt, ziet hij dat de salarissen bij KLM niet markt-conform zijn. Hoera, denken de managers, want als ze het woord markt-conform horen is er een loonsverhoging aanstaande. Maar nee, Edwin constateert dat de salarissen veelal te hoog liggen, tot wel 20% boven wat andere maatschappijen betalen!

Nu is er dat gedoe weer over de besmetting van onze Tokyo-gangers. Sommigen hebben ruim 1.5 jaar in quarantaine geleefd om hun Olympische droom waar te maken. Familie-contacten? Alleen via Facetime! De straat op? Zo weinig mogelijk? Trainen? In een bubbel! Wekelijks meerdere stokjes in je neus. Alles er voor gedaan om besmettingen te voorkomen. Vervolgens is het zover, ze stappen op de KLM-vlucht naar Tokyo. Laat de KLM nou zijn crew niet hebben laten testen. Zieke zwanen. Ik weet zeker dat Edwin hier wat aan had gedaan! 

(Steunt u Edwin, doneer dan via NL55 ABNA 0890 9972 41 t.n.v E. Vosselman)

Uit de krant