Afbeelding
Ger den Reijer

Gezellige en zonnige tuintjesmarkt in de Glaciswijk!

Algemeen 1.049 keer gelezen

Eindelijk kan het weer: een tuintjesmarkt organiseren. In de Glaciswijk liet men er geen gras over groeien en verspreid over de wijk waren verschillende tuintjesmarkten te vinden.

Zoals in de Waterpoortstraat. Niet alleen vanuit een garage werd van alles verkocht, ook vanuit hun voortuinen prezen bewoners hun waren aan.

Op de hoek met de President Paterstraat had een bewoner de term tuintjesmarkt wel erg letterlijk opgevat: de gehele achtertuin stond vol met spullen “die anders maandag naar de vuilnisstort worden gebracht.” Hoewel, “niet alles hoor liet één van de dames weten, ik heb er al wat mooie spulletjes uitgehaald.” Vier klanten hadden inmiddels al 1.20 euro in het laatje gebracht, “dus rijk zullen we er niet van worden.”

In de Walstraat is een dubbele tuin ingericht als markt. Verschillende bewoners houden vanaf een bankje in de schaduw toezicht. “Ik ben het opperhoofd,” zegt oma. Kleindochter zit op het kleed en verkoopt onder andere zelfgemaakte armbandjes.

Op de vraag of de opbrengst wellicht voor het goede doel is, is het antwoord “Nee, het is voor mijn eigen portemonnee, ik wil er graag spulletjes van kopen om nieuwe sieraden te maken.”

Verkopers en bezoekers genieten ondertussen lekker van het zonnetje, dat is gratis!

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant