Michiel van der Kooij de nieuwe voorzitter van winkeliersvereniging De Struytse Hoeck.
Michiel van der Kooij de nieuwe voorzitter van winkeliersvereniging De Struytse Hoeck.

‘Een bezoek aan het winkelcentrum moet een beleving worden’

Algemeen 780 keer gelezen

Hellevoetsluis - Michiel van der Kooij (38) is zijn hele werkzame leven al actief op winkelcentrum de Struytse Hoeck. Je kunt wel zeggen dat ondernemen hem met de paplepel is ingegoten. Op zijn 15e begon Michiel bij zijn ouders in de zaak, dé Videotheek. In 2007 begon hij zelf als ondernemer en zes jaar geleden startte hij met Escape Room The Cube waar bezoekers uit binnen- en buitenland op afkomen.

Michiel runt samen met zijn vriendin hun zaak en heeft een jong gezin met een dochtertje van 1,5 jaar en een bonusdochter van 6. Jarenlang was hij actief als bestuurslid van de winkeliersvereniging en nu heeft hij het stokje overgenomen van Hans de Wit. De Wit is 27 jaar bestuurslid geweest waarvan 12 jaar de voorzitter. Nu hij zijn zaak heeft overgedragen aan zijn zoon Bart was de tijd rijp om ook het voorzitterschap neer te leggen.

De nieuwe voorzitter is eigenlijk een ‘oude rot in het vak’. Alle veranderingen op het winkelcentrum van de afgelopen twintig jaar heeft hij meegemaakt. Van de loopbrug, de bouw van het overdekte deel tot de huidige vernieuwing van het winkelcentrum. “We zijn erg tevreden met de metamorfose van het winkelcentrum die mogelijk is gemaakt dankzij een samenwerking tussen eigenaren, de winkeliersvereniging en de gemeente. Er staat nog wat op stapel wat de verbouwing betreft. De winkels van het ‘bankenstraatje’ gaan dit jaar nog naar voren waardoor zij meer vierkante meters zullen krijgen. Het grote plein bij de H&M is de laatste grote klus voor de nieuwe bestrating, dit moet eind november klaar zijn. Op dit moment wordt er ter hoogte van restaurant Ocean gewerkt. “De tegels zijn speciaal voor ons gemaakt dat liep helaas vertraging op. En omdat dit boven de parkeergarage gelegd moeten worden komt er meer bij kijken dan bij de gewone bestrating waardoor de werkzaamheden langer duren. Ook zijn we samen met de gemeente bezig om zwerfafval aan te pakken”. De lichtgrijze bestrating is op sommige plekken ronduit vies geworden binnen korte tijd. “Op dit moment zijn we in overleg met de gemeente hoe we dit het beste op kunnen lossen. Daar wordt aan gewerkt.”

“Er zijn veel jonge ondernemers gestart de laatste tijd. En ondernemers die hier vanaf het begin, de jaren ‘80, zitten zijn toe aan het afbouwen van hun werkzaamheden” zegt Van der Kooij. “We willen het winkelcentrum een plek maken waar je niet alleen naar toe gaat voor je boodschappen, maar ook om een leuke tijd te hebben, een echte beleving. Dat willen we doen door nog meer activiteiten aan te bieden. We hadden hele leuke projecten op de agenda staan die zijn uitgesteld vanwege de coronacrisis dus zodra het kan gaan we daarmee weer van start.” Muziek en modeshows staan in ieder geval op de planning zodra de maatregelen het toelaten. Het grote openingsfeest staat vooralsnog gepland voor het voorjaar 2022. “Daarnaast willen we ook vernieuwen door andere concepten toe te voegen aan het huidige aanbod; zoals persoonlijke verzorging, cadeauwinkels, vrijetijdsbesteding en nog meer horeca. Online is een onderdeel van de maatschappij waar we op in zullen spelen. Het is een grote wens van de winkeliersvereniging om een openbaar toilet te realiseren wat mede afhangt van de gemeente. Daarnaast zien we het liefst dat alle winkels 7 dagen per week open zouden gaan én ruimere openingstijden krijgen.” 

Verschuivingen
De leegstand is minimaal dat maakt het winkelcentrum een trekpleister voor bezoekers uit de wijde omgeving volgens Van der Kooij. Er zijn aardig wat verschuivingen en veranderingen. Zo komt supermarkt Lidl in het pand waar in een ver verleden Torro was gevestigd. De supermarkt krijgt twee ingangen: een aan de voorzijde en een aan de achterzijde. Van Haren gaat naar het pand waar Miss Etam was gevestigd. Holland & Barrett is onlangs vernieuwd. Jean Paul Ladage verbouwt op dit moment. Restaurant 1618 is nu Josefine Flowers Lunch & Lifestyle geworden. De SNSbank heeft zich in het overdekte deel gevestigd. ABN-AMRO zal het kantoor aan de buitenzijde van het winkelcentrum eind augustus sluiten. Het is nog niet bekend wat daarvoor in de plaats zal komen.

Uit de krant