Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Groen licht voor verbetering verkeersveiligheid Oostdijk-Dijkweg-Tolweg

Algemeen 1.562 keer gelezen

Hellevoetsluis - De gemeenteraad heeft unaniem groen licht gegeven voor de verbetering van de verkeersveiligheid op de Oostdijk-Dijkweg-Tolweg. Er wordt een bedrag van 43.000 euro beschikbaar gesteld, waarvan 39.150 euro gesubsidieerd door de MRDH. Hiermee kan een deel van de verkeersmaatregelen gerealiseerd worden.  De aanpassingen aan deze wegen vinden plaats tussen 2021-2025. 

Na klachten van de bewoners over verkeeroverlast door drukte en en snelheid van het verkeer, is in 2018  het gedeelte tussen de Moriaanseweg Oost en de aansluitingen Martin Luther Kinglaan en Rijksstraatweg bestemmingsverkeer ingesteld wat tot ruim de helft minder verkeer op de gehele Oostdijk heeft gezorgd. Het gedeelte tussen de Moriaanseweg Oost en de Tolweg is wel vrij toegankelijk voor al het verkeer. Als hier ook bestemmingsverkeer ingesteld zou worden zou dat op andere locaties voor problemen kunnen zorgen.

Versmallingen
Naar aanleiding van een ontwerpstudie voor de verkeerssituatie op het gehele traject en is voorgesteld om op 17 locaties maatregelen te treffen. Om de verkeersveiligheid op het traject te verbeteren worden twee bestaande versmallingen aangepast. Daarnaast komen er twee extra versmallingen bij. Ook komt ter hoogte van de aansluiting van de Tolweg op de Oostdijk een kruispuntplateau. Als toevoeging wordt ook het bestaande voetpad langs de Tolweg naar de kop van de Oostdijk verlengd.

Unaniem
De raad is unaniem akkoord met dit plan. D66  blij met het feit dat het plan in goede afstemming met partners zoals de brandweer wordt uitgevoerd. Inwonersbelang Hellevoetsluis sluit zich aan bij de uitspraken van D66 en voegt eraan toe dit de maatregelen passen goed bij dit gebied, dat laat de ontwerpstudie ook duidelijk zien. De PvdA geeft aan dat dit traject er een is die de prioriteit behoeft. Zonder aanpassingen zet dit traject bestuurders aan om zich niet aan de snelheidsbeperkingen te houden. De fractie kijkt uit naar het moment waarop ook het tweede deel van de Oostdijk wordt aangepakt.  Het CDA  gaf het college de suggestie mee om na afronding van de werkzaamheden, nogmaals goed naar het hele plan te kijken. Enerzijds omdat eerder genomen maatregelen niet altijd hebben geholpen. Anderzijds vanwege de ontwikkelingen binnen het achterliggende gebied. Daar verandert veel door woningbouw in het nieuwe project De Boomgaard waar in 2023 mee gestart zou worden.  De VVD vraagt het college het signaal af te geven naar inwoners dat het na de aanpassingen in de eerste fase nog niet klaar is om het traject volledig verkeersveilig te maken. GroenLinks zegt dat zij liever zou zien dat auto in het plan prominenter als ‘gast op de dijk’ zou worden aangemerkt.  Wel is de fractie blij met de verschillende toezeggingen voor onder andere het betrekken van de buurt en aandacht voor handhaving op de snelheid.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant