Er zijn nieuwe plannen waar eerder staalslakken werden gestort.
Er zijn nieuwe plannen waar eerder staalslakken werden gestort.

Foodtruck of Landmark?

Algemeen 654 keer gelezen

Hellevoetsluis - Opnieuw maken de omwonenden van de polder nabij de Sliklandseweg zich zorgen. Is het niet over het storten van staalslakken, of de realisatie van een veld met stacaravans, dan is het wel over een recente vergunningsaanvraag die de gemeente Hellevoetsluis publiceerde in de gemeenteberichten van deze krant.

Het betreft een aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van een foodcontainer. De argeloze lezer zou hier denken aan een voertuig van waaruit lekkere hapjes worden geleverd, maar als je de aanvraag goed doorspit dan komt vast te staan dat bij goedkeuring van de aanvraag ook een toeristisch transferium en een landmark gerealiseerd kan worden.

Binnen de gemeente Hellevoetsluis hebben de afgelopen periode meerdere omstandigheden plaatsgevonden waarbij het raadplegen van de burgers, het zogeheten burgerparticipatietraject, niet optimaal is verlopen.

Spin in het web
Spin in het web rondom de nu voorliggende vergunningsaanvraag lijkt de ‘N57 Holding BV’, onderdeel van de Kramer Group, te zijn. Dit bedrijf was ook de opdrachtgever voor het storten van de staalslakken. Het betreffende land bevindt zich in de oksel van de N57/Sliklandseweg en de Zwartedijk te Hellevoetsluis op het randje met de gemeente Westvoorne en grenst aan de carpoolplaats van de provincie waar de ambulancepost zich bevindt. Op de betreffende locatie is ook al eens een zogenaamd postzegelbesluit genomen voor de realisatie van een discotheek.

Landmark
Al vanaf 2015 en 2016 is er sprake van het ontwikkelen van een landmark op de genoemde locatie. En reeds in 2018 is een principeaanvraag ingediend voor de realisatie van een toeristisch transferium, horecapaviljoen en uitkijkpunt. Bij de aanvraag is een tekening gevoegd die doet vermoeden dat het een heuvelachtig parkje betreft. Maar in de toelichtende tekst wordt duidelijk dat er ook een uitkijkpunt van minimaal 30 meter hoogte wordt geplaatst, waarmee de gehele regio kan worden overzien, zelfs tot aan de kust.

Maatschappelijke impact
“In de nieuwe omgevingsaanvraag wordt door middel van taal en het kiezen van een ander onderwerp getracht een groot project met maatschappelijke impact zonder inspraakmogelijkheden en zonder democratische controle van de gemeenteraad te realiseren. Dit is niet in overeenstemming hetgeen de Nationale Omgevingswet beoogd en niet in overeenstemming met het gemeentelijk beleid” stelt bewoonster van de polder Cora van Mook namens de omwonenden. De omwonenden willen dan ook dat de aanvraag wordt geweigerd, dan wel niet ontvankelijk wordt verklaard.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant