'Een uniek assortiment, want wat wij bieden moet bijzonder blijven'
'Een uniek assortiment, want wat wij bieden moet bijzonder blijven' Foto: Wil van Balen
Koop Lokaal

Josefine Flowers Lunch Lifestyle

Algemeen 2.759 keer gelezen

Hellevoetsluis - Genieten van een lunch in mediterrane sferen. Gewoon, hier in Hellevoetsluis. En vervolgens neem je een stukje van die bohemian sfeer mee naar huis. Het kan, bij Josefine Flowers Lunch Lifestyle in de Struytse Hoeck!

Bloemen, lifestyle, lunch... geen alledaagse combinatie, maar dat is precies waar Josefine Flowers. Lunch Lifestyle voor staat. De gemene deler? “Passie voor kwaliteit, uniciteit, en van genieten in een bohemian-mediterrane sfeer”, zo legt Fred Breedveld, samen met zijn vriendin Yvon eigenaar van Josefine uit. “We willen echt iets bijzonders neerzetten.”

Meer dan horeca
In het pand van Josefine Flowers Lunch Lifestyle was voorheen 1618 Steaks & Burgers gevestigd, ook een geesteskind van Fred Breedveld. Het restaurant opende in januari 2019 haar deuren, maar kreeg een jaar later te kampen met de coronacrisis. “Daardoor kregen we wel tijd om na te denken”, vertelt Fred met enig understatement. “We bedachten dat we onze gasten naast horeca meer wilden bieden. Vijftien jaar ervaring in de lifestylebranche (Yvon) en vele jaren in de horeca (Fred) gingen aan het brainstormen, met als resultaat: “Wat als we onze twee expertises nu eens samenvoegen?”, “Dan ontstaat er een uniek concept.” De nieuwe winkel kreeg de naam ‘Josefine’, naar de moeder van Yvon.

Allemaal uniek
Dennis Kneepkens en Mick Stubbe van design studio DK, internationaal bekende floristen en designers ontwierpen alle droogbloemboeketten. Want de ‘flowers’ in Josefine staat voor droogbloemen. “Die zijn weer helemaal in”, zo ontdekten Fred en Yvon. “Zeker in landen als Frankrijk en Engeland, zijn ze enorm geliefd. Maar ook in Nederland is er steeds meer vraag naar.” Bij Josefine kun je boeketten uit verschillende prijsklassen bestellen, maar ze hebben met elkaar gemeen dat ze met de hand worden gebonden door bloembindster Christa, en dus allemaal uniek zijn. “Christa volgt het ontwerp van Dennis en Mick en maakt echt prachtige stukken”, vindt Fred. “Zij werkt dagelijks in onze vestiging in Woonmall Alexandrium Rotterdam, waarvoor Dennis en Mick ook het concept en interieur ontwierpen. Het internationale duo heeft veel ervaring met het designen en ontwerpen van hotellounges en winkelcentra en zij hebben geholpen om ons concept verder uit te werken. In deze concept store ontstaan ook de droogbloemen boeketten voor Hellevoetsluis. Zo krijg je echt een kunstwerk op je tafel. Een kunstwerk dat lang meegaat.” Wie het helemaal persoonlijk wil maken, kan ook een boeket op maat bestellen. “Onlangs heeft zij oa nog boeketten voor diverse winkeliers gemaakt, waaronder meubelzaken, modezaken, restaurants, kantoren, of voor bruiloften”.

Producten met een verhaal
Niet alleen de droogbloemboeketten zijn uniek: dat geldt ook voor veel andere lifestyle-accessoires in de collectie van Josefine. “Wij hebben gekozen voor woonaccessoires die stuk voor stuk bijzonder zijn en ambachtelijk worden gemaakt”. “Wij verkopen producten met een verhaal”, benadrukt Yvon. Zo vind je in de collectie kussens die zijn gemaakt van Aloë Vera, Kelim vloerkussens uit Marokko, die worden gemaakt van oude tapijten, manden gevlochten van bananenbladeren en vazen van gerecycled glas. “We hebben nu ook al wat klein-meubelen staan, in de toekomst hopen we dat assortiment nog verder uit te breiden”, aldus Yvon. Soms is niet het product of het materiaal het verhaal, maar de makers, zoals bij de sieraden die gemaakt worden door alleenstaande moeders in Turkije. “Op onze manier proberen we hen kansen te geven en te helpen, en de wereld iets beter te maken. We houden het bewust kleinschalig omdat we unieke items willen verkopen.” Josefine Flowers. Lunch & Lifestyle is zo een smeltkroes van talloze groepen en culturen, vooral uit het gebied rond de Middellandse Zee, maar ook daarbuiten. Dat is ook de sfeer die de winkel in de Struytse Hoeck uitstraalt: licht, ingericht met natuurlijke materialen, zonnig met de sfeer van een zomerse vakantie.

Zonnig genieten
Uiteraard past de lunchkaart daar helemaal bij. Wie door de winkel naar de lunchroom loopt komt zo al aardig in de stemming om te genieten. “Ook onze kaart is mediterraans geïnspireerd”, aldus Fred. “Natuurlijk vind je bij ons ook de traditionele Hollandse lunchgerechten als een uitsmijter, en serveren we ook een huisgemaakte saté van kippendijvlees, maar al onze broodjes, tosti’s en andere gerechten, hebben een mediterrane ‘twist’. Alle gerechten zijn vernoemd naar plaatsen rondom de Middellandse Zee. Ook staan er heerlijke dinergerechten op de menukaart vanwege de vrijdagavond koopavond. We zijn dan open tot 21:00 uur.” Wie na een overheerlijke lunch door de winkel heen weer richting uitgang gaat, komt als vanzelf in de verleiding om dan nog een passend ‘souvenir’ mee te nemen om de bohemian sfeer ook thuis te ervaren.

Actie
Inmiddels zijn zowel de vestiging in Woonmall Alexandrium als in De Struytse Hoeck helemaal in stijl verbouwd en ingericht. Op 5 juni ging Josefine Flowers Lunch Lifestyle in Hellevoetsluis open. In het staartje van coronatijd, dus wellicht is het mensen in Hellevoetsluis ontgaan. “Daarom gaan we nog een leuke actie doen”, kondigt Fred aan. Van 20 juli t/m 25 juli krijgt u van ons 20% korting op uw rekening in de horeca. “Zo kunnen mensen ons nieuwe concept leren kennen. We hebben er alle vertrouwen in dat jullie ons weten te vinden en gaan ontdekken hoe je mediterraan kunt genieten aan de Zuid-Hollandse kust!”

Josefine Flower Lunch & Lifestyle
Struytse Hoeck 307
3223 DE Hellevoetsluis
0181 336 034
Josefine Shop


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant