Afbeelding
Foto: pixabay.com

Tijdelijk extra testlocaties in de regio Rotterdam-Rijnmond

Algemeen 261 keer gelezen

De GGD Rotterdam-Rijnmond opent extra testlocaties om het voor inwoners van de regio zo makkelijk mogelijk te maken om zich te laten testen. Vanaf dinsdag 29 juni is er een extra testlocatie in Brielle, Hellevoetsluis en Ouddorp. De extra testbus staat bij de voormalige sporthal De Eendraght. 

De Delta-variant (ook wel de Indiase variant), is waarschijnlijk nog besmettelijker dan de andere varianten van het virus die al in omloop waren, zoals de Britse variant. Dit betekent dat het coronavirus nog sneller en makkelijker overgedragen wordt aan anderen.

Het blijft daarom belangrijk: houd je aan de basisregels, want zo krijgt het virus minder de ruimte om zich te verspreiden, bijvoorbeeld onder mensen die (nog) niet gevaccineerd zijn of kinderen.  Houd 1,5 meter afstand en laat je testen bij de GGD bij klachten of als je contact gehad met iemand met corona. Doe dit ook als je terugkomt van een vakantieadres. Ook als je al gevaccineerd bent gelden deze maatregelen. Want ook als je zelf minder ziek wordt, kun je anderen nog wel besmetten met het coronavirus.

Locaties
Vanaf dinsdag 29 juni kun je je hier laten testen:
Testbus op parkeerterrein Sport- en cultuurhuis DukdalfBRES, Reede 2a, 3232 CV Brielle
Testbus bij de voormalige sporthal De Eendraght. Sportlaan 2. 3223 EV Hellevoetsluis.
Achterkant sportcomplex, Dorpstienden 4, 3253 AS Ouddorp

In totaal kun je op 14 plekken in de regio laten testen: https://www.ggdrotterdamrijnmond.nl/professionals/testlocaties/index.xml

Openingstijden
Dinsdag 29 juni zijn de locaties in Brielle, Hellevoetsluis en Ouddorp open tussen 10.00 - 16.00 uur.

Vanaf woensdag 30 juni:
Hellevoetsluis en Brielle: 8.30 tot 1600 uur, Ouddorp: 10.00 – 16.00 uur

5 dagen per week, in het weekend zijn de locaties gesloten.

Afspraak is niet nodig
Je kunt op alle drie de locaties vrij inlopen om je te laten testen. Het is ook mogelijk om telefonisch (0800-1202) of online een afspraak te plannen (www.coronatest.nl).

Uit de krant