De winnende Cyber Agents met politiehond Bumper en zijn baasje en de burgemeester van Krimpen aan den IJssel
De winnende Cyber Agents met politiehond Bumper en zijn baasje en de burgemeester van Krimpen aan den IJssel

Cyberagents meet & greet met politiehond Bumper!

Algemeen 326 keer gelezen

Regio - 23 juni was een bijzondere dag voor Cyber Agents uit Hellevoetsluis, Brielle, Dordrecht, Gorinchem, , Hendrik-Ido-Ambacht, Hoeksche Waard, Nissewaard, Krimpen aan den Ijssel, Rotterdam en Westvoorne. Zij mochten namelijk op bezoek bij politiehond Bumper!

De gelukkige Cyber Agents zijn de beste Cyber Agents uit hun gemeente. De afgelopen maanden hebben ze zichzelf via de game HackShield getraind tot Cyber Agent. Ze hebben geleerd hoe ze online cybercrime kunnen herkennen en voorkomen en hoe ze hun omgeving, zoals bijvoorbeeld de gemeente, tegen cybercrime kunnen beschermen.

Tim2010
Tim2010 was de gelukkige winnaar in Hellevoetsluis! Tim werd daarom door burgemeester Milène Junius en de politie gehuldigd op het gemeentehuis op 16 juni. De ontmoeting met de politie en burgemeester was natuurlijk leuk en een beetje spannend, maar als prijs mocht Tim2010 ook nog politiehond Bumper ontmoeten!

De politie is ontzettend dankbaar dat deze jongeren zich specialiseren en hun (groot)ouders, broers en zussen meenemen in de dingen die zij geleerd hebben. Zo zorgen we met elkaar voor meer weerbaarheid tegen cybercriminaliteit en gedigitaliseerde criminaliteit. Tijdens de meet & greet met politiehond Bumper kregen de winnaars een presentatie, rondleiding en demo bij de hondenbrigade van de politie. Ze zagen Bumper springen, een boef pakken én ze mochten allemaal met Bumper op de foto.

Zoektocht naar Cyber Agents gaat door
Alle bovengenoemde gemeentes zoeken nog steeds naar Cyber Agents. Aspirant Cyber Agents kunnen zich dan ook nog steeds aanmelden op . Graag zelfs, want hoe meer Cyber Agents, des te veiliger is de gemeente.

Ook de “zittende” Cyber Agents kunnen blijven doorspelen www.joinhackshield.nl. HackShield wordt namelijk voortdurend uitgebreid met nieuwe Quests en andere uitdagingen zodat de Cyber Agents blijven leren

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant