'Onze collectie is enorm uitgebreid.'
'Onze collectie is enorm uitgebreid.'
Shoppen in Nieuw-Helvoet

Alles voor kunst bij Blanche Art Productions

Algemeen 1.363 keer gelezen

Hellevoetsluis - In het pand van Blanche Art Productions wordt nog steeds druk geklust. De afgelopen jaren is er al veel werk verzet om van twee geschakelde panden één geheel te maken.

De onderneming van Alexandra Groeneveld-Witte en haar ouders Jan Herman en Toos Witte aan de Rijksstraatweg staat inmiddels al tjokvol met prachtige kunstwerken, kunstcadeautjes en nog veel meer. Ieder hoekje en nisje is benut om mooie werken en leuke cadeauartikelen te laten zien. “Onze collectie is enorm uitgebreid omdat we nu veel meer ruimte hebben dan voorheen”, vertelt Alexandra.

Eerste lockdown
“Tijdens de eerste lockdown mochten we open blijven. We zijn toen als de wiedeweerga aan de slag gegaan om ruimte te maken voor de collectie van de kunstuitleen zodat we deze konden overbrengen. We zijn blij dat we dat toentertijd zo hebben aangepakt. Iedereen die betrokken is bij Stichting Kunstuitleen heeft ons destijds geholpen met het overbrengen van de collectie van het pand aan het Evertsenplein naar ons pand aan de Rijksstraatweg. Het is misschien maar 50 meter maar het was toch een hele klus!

Flink doorpakken
Tijdens de tweede lockdown moesten we onze deuren sluiten. Die periode hebben we gebruikt om verder te gaan met de verbouwing; we konden door de sluiting flink doorpakken. We zijn onlangs eindelijk weer eens op pad geweest om nieuwe werken van verschillende kunstenaars uit te zoeken. Opvallend was dat door de lockdown sommige kunstenaar andere werken zijn gaan maken dan dat zij normaal deden, heel verrassend. Overigens streven wij er naar om betaalbare kunst in huis te hebben.”

Volgende project
In de werkplaats die zich aan de voorzijde van het pand bevindt kunnen alle kunstwerken geassembleerd worden. Deze week begint het team van Blanche Art met het onderhanden nemen van de ‘kleine’ werkplaats. Deze wordt gestript, er komt een nieuw dak op en het wordt helemaal uitgebouwd naar de achterplaats. In de kleine werkplaats komt onder meer het het werk te staan dat klaar staat voor de klant. En er komt ook een kleine keuken in. “We krijgen steeds meer eenheid in het geheel nu we steeds verder vorderen met de verbouwing.”

Ieder zijn plek
Kunst lenen kan al voor een klein prijsje. Zo is er een abonnement vanaf €6,- per maand. Overigens heeft elke kunstenaar zijn eigen plekje aan de wand waardoor de kunst netjes gesorteerd is. “We willen het voor iedereen makkelijk en overzichtelijk maken. Voor kunstenaars is het prettig dat hun werk beter zichtbaar is en bezoekers krijgen een goed beeld van wat wij allemaal hebben.”

Schildermaterialen
Schildert u zelf? Een van de ruimtes is ingedeeld met alle materialen en gereedschappen die u nodig heeft om te schilderen. Onder meer de merken Galeria en Amsterdam kunnen desgewenst ook via de webshop besteld worden. “Wij hebben regelmatig leuke aanbiedingen.”

Daarnaast kunt u hier uw schilderij laten inlijsten en ook kunst laten restaureren. De gehele uitleen- én verkoop collectie kunst en kunstcadeaus van Blanche Art Productions “Alles voor kunst” kunt u bekijken, reserveren en kopen via de catalogus van Kunstuitleen Hellevoetsluis. 

Meer weten? Kijk op de website: https://www.allesvoorkunst.nl/

Blanche Art Productions ‘Alles voor kunst’
Rijksstraatweg 30
0181-323 808 of 06-39 45 33 07/08

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant