Met een rondleiding in het Droogdok leert u over de geschiedenis.
Met een rondleiding in het Droogdok leert u over de geschiedenis.

Droogdok Jan Blanken woensdag weer open voor bezoekers

Algemeen 329 keer gelezen

Hellevoetsluis - Musea kunnen hun deuren weer per 9 juni openen voor publiek. 

Op voorwaarden dat de overheid niet weer afwijkt van deze datum en/of andere openingsvoorwaarden stelt. Het dokterrein was al open en konden de schepen die in het dok lagen vanaf de kant bekeken worden. Maak gerust een wandeling over het dokterrein en geniet bij mooi weer van een kopje koffie op het museumterras.

Vanaf de start van dit seizoen, dus per 9 juni, worden er 2 rondleidingen per dag georganiseerd. Met maximaal 6 personen kunnen de gangen rond de dokken doorgegaan worden. Voortaan op alle werkdagen om 11.00 en om 14.00 uur een rondleiding. In het weekend zijn de tijden om 13.00 uur en om 15.00 uur. De complete rondleiding met introductiefilm, verhalen over de geschiedenis van Hellevoetsluis, de ontwikkeling, de bouw van het Droogdok en wie Jan Blanken was. U hoort over machines, knippen en scheren van schepen en u gaat met de rondleider door de gangen van het dok. Na afloop kunt u onder het genot van een kopje koffie nagenieten op het museumterras. 

Vanaf het terras heeft u een mooi overzicht op het Droogdok. Vooraf reserveren volgens de coronaregels. Telefonisch kan dat via 0181-310197 of mail aan info@droogdok.nl. De rondleiding kost € 7,50 per persoon, kinderen krijgen korting. Zie www.droogdok.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant