Afbeelding

Deelnemers Eilandhopper zijn bekend!

Algemeen 344 keer gelezen

Regio - De Eilandhopper is jouw gids voor een te gekke zomervakantie op de Zuid-Hollandse eilanden! Gedurende de gehele zomervakantie krijg je gratis toegang, korting of tips voor leuke uitjes in de regio. Er zijn in totaal 49 recreatieve aanbieders over de drie eilanden. Voor elk budget, elke leeftijd en elke interesse is er gegarandeerd aanbod.

Ferry den Hoed en Sanne Elenbaas zijn trots op de samenwerkingen die in korte tijd ontstaan zijn. Sanne: ´Het was echt genieten om de Eilandhopper samen te stellen, we hebben vele enthousiaste ondernemers gesproken die graag mee wilden doen en ondertussen begon ook de aanmeldtermijn voor de scholen al te lopen. Voorlopig heeft al meer dan de helft van de ruim 130 scholen zich aangemeld en aanmelden kan nog steeds.´ 

De Eilandhopper wordt op de basisscholen die zich hebben aangemeld uitgedeeld in de week voor de zomervakantie. Daarnaast is de Eilandhopper ook los te bestellen indien de school zich niet heeft opgegeven. Voor scholen is het ook interessant, want behalve een sportieve en educatieve vulling van de zomervakantie voor de leerlingen is er ook de mogelijkheid een klassenuitje te winnen. Drie deelnemende bedrijven hebben hiervoor een uitje beschikbaar gesteld; midgetgolfen bij Pannenkoekenhuis Frittella in Rockanje, een excursie naar zeehondenopvangcentrum A Seal Stellendam of waterjumpen met je hele klas bij Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam. 

´Je bent toch de held van je klas als je dit voor je klas verdient? Als Zeil- en surfcentrum Brouwersdam zijn we er niet alleen voor toeristen, maar ook als locatie voor schoolreisjes en kinderfeestjes. We vinden het leuk dit beschikbaar te stellen!´ aldus Rick Jendrusch, van Zeil- en surfcentrum Brouwersdam. 

Ferry den Hoed: ´Vanuit de provincie is er een Regiodeal opgesteld, om de recreatieve en toeristische bedrijven meer te laten samenwerken over de drie eilanden. We zien dat die behoefte er is vanuit ondernemers, maar zeker ook vanuit bewoners. Dankzij de Eilandhopper hebben straks vele gezinnen inspiratie om hun zomervakantie in onze mooie delta door te brengen. Een van de deelnemende bedrijven is de Haringvlietsafari. De Haringvlietsafari is een boot die snelheden van een RIB kán halen, maar ook als rondvaart geboekt kan worden. Het is dé watertaxi van het Haringvliet. En juist dat Haringvliet ligt prachtig tussen de drie eilanden in.’

Gabor Helmhout van de Haringvlietsafari: ´De Eilandhopper is een prachtig initiatief dat op simpele wijze jong en oud wegwijs maakt in de hele Zuid-Hollandse Delta-regio!´ Maar ook Bianca Christiaanse, van Eropuitmetkinderen, met de door haar ontwikkelde speurtocht door Spijkenisse kon in de Eilandhopper niet ontbreken. ´Daarbij ben ik een blogteam aan het samenstellen voor op mijn website waarbij naast de uitjes voor kinderen door heel Nederland een aparte pagina gaat komen om de uitjes van de Eilandhopper ook speciaal uit te gaan lichten!´ Benieuwd wat de andere deelnemers zijn kijk dan op www.deltafun.nl voor de lijst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant