Afbeelding
Foto: Pixabay

Pleegouders zijn hard nodig!

Algemeen 405 keer gelezen

Regio - Nog steeds kunnen heel veel kinderen niet thuis blijven wonen. Daarom is er behoefte aan meer pleegouders.  Pleegzorg wil dat alle kinderen en jongeren tot 21 jaar zo thuis mogelijk op kunnen groeien. Vier op de tien kinderen die niet thuis kunnen wonen, zitten op de basisschool. En één op de drie kinderen is tiener. En een groeiend aantal kinderen is jonger dan vier jaar.

Gemeenten in de regio Rijnmond, waaronder Hellevoetsluis, doen een beroep op hun inwoners om pleegkinderen op te nemen in hun gezin. Er is namelijk een enorm tekort aan pleegouders.  

Pleegouderschap kan in deeltijd, kortdurend of langdurig. Veel kinderen zijn al geholpen als ze een aantal dagdelen of dagen per week worden opgevangen in een ander gezin. Opvang kan tijdelijk zijn, bijvoorbeeld voor de periode van een jaar of langdurig omdat ouders zelf niet meer voor hun kind kunnen zorgen. 

Op 9 juni is er een online informatieavond via https://openjewereld.nu/aanmelden-rijnmond/. Tijdens de infoavond kunt u vrijblijvend kennismaken met pleegzorg in de regio Rotterdam-Rijnmond en kijken of pleegzorg iets voor u is. Door pleegouder te worden, maakt u het verschil in het leven van een kind!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant