Afbeelding
Foto: Wil van Balen
Video

Feestelijke start heien Acapella

Algemeen 879 keer gelezen

Hellevoetsluis - Een half jaar geleden startte wethouder Peter Schop de sloop van de opstallen aan de Amnesty Internationallaan en vrijdag 4 juni was hij opnieuw aanwezig om de feestelijke start van de bouw van dit deel van Stadsdorp 3223 bij te wonen.

De wethouder vertelde dat hij blij is dat hier een heel mooie, nieuwe wijk wordt gerealiseerd. “Wat wil je nog meer, dichtbij twee winkelcentra, het nieuwe zwembad, de sporthal en het integraal kindcentrum. Je kunt hier geboren worden en oud worden.” Uiteraard waren de projectleider, de werkvoorbereiders en de uitvoerder aanwezig bij de feestelijkheden en niet te vergeten de heier. Voordat de wethouder plaatsnam in de heikraan, legde de heier uit dat er eerder in de week al enkele ‘technische heipalen’ waren ingebracht. Vervolgens startte de wethouder de installatie en ontving hij een kort applaus.

Lieneke Eeltink NLo BV (dit is de moeder bv van Acapella bv) sprak haar dank uit aan alle betrokkenen. “De voorbereidingen voor deze ontwikkeling brengen ons terug naar 2016. De gemeente Hellevoetsluis stelde toen een zogenaamd masterplan op. Er is al veel werk verricht, alle woningen zijn verkocht en de omwonenden zullen nu snel steeds meer te zien krijgen van het bouwwerk.”

Wilt u de bouw volgen, kijk dan eens op de BouwApp:https://www.debouwapp.nl/

Helaas konden de nieuwe bewoners vanwege de nog steeds geldende maatregelen niet aanwezig zijn, daarom werden filmopnames gemaakt. En om toch samen met de aanstaande bewoners te kunnen proosten, hebben alle kopers en betrokkenen thuis een box ontvangen.

Acapella
Het plan bestaat uit twee woongebouwen, ‘de Sopraan’ en ‘de Bariton’, met in totaal 90 woningen. Er komt een half-verdiepte parkeergarage, dus er zal geen parkeeroverlast ontstaan. Op deze garage komt een gemeenschappelijke binnentuin en aan de kant van de Amnesty Internationallaan worden diverse commerciële ruimten gerealiseerd.


Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant