'We kunnen nu rommel ruimen tijdens het wandelen'
'We kunnen nu rommel ruimen tijdens het wandelen'

Zuidwester helpt Opruimers Hellevoet

Algemeen 510 keer gelezen

Hellevoetsluis - Cliënt van Zuidwester Robin staat al bij de deur te wachten als onze verslaggever langskomt. “Ik weet wat je komt doen, vorige keer was je er ook toen de straat hier was vernieuwd.” Robin onthoudt alles én hij is een enthousiast lezer van Groot Hellevoet!

Lekker aan de slag
Loes Schurink, medewerker dagbesteding bij Zuidwester neemt het gesprek over en zij vertelt over de dagbesteding die zij met haar collega’s verzorgt. “Iedere morgen zeggen we hier bij het eerste bakje koffie gekscherend tegen elkaar ‘er moet vandaag wel gewerkt worden’. Vervolgens vragen we onze cliënten wat ze willen doen. De één wil in de tuin werken, een ander gaat knutselen en we hebben twee wandelgroepen. Het wandelen heeft sinds kort een extra dimensie, want we kunnen nu ook rommel opruimen tijden het wandelen.”

Wandelingen
Loes legt voor de mensen die commentaar uiten op het rommel opruimen uit, dat het absoluut geen verplichting is om vuil op te rapen tijdens het wandelen. “Onze bewoners willen het zelf graag, ze vinden het fijn om iets te kunnen doen en bij Opruimers Hellevoet te horen. Cliënten van de dagbesteding die eerst niet mee gingen met de wandelingen, gaan nu opeens graag mee. En op het Trambaanpad, dat bij ons voor de deur is, ligt altijd veel rommel, dus er is altijd wel wat te doen.”

Leermomentjes
Collega Banu Sekerci vertelt dat vanuit het achtergrondidee van Zuidwester om cliënten een zinvolle dagbesteding te bieden altijd wordt gekeken naar nieuwe mogelijkheden. We proberen onze cliënten ook iets te leren. “Via kleurrijkbuiten.nl zijn we aan knijpers gekomen en zo zijn we begonnen. Er ontstaan tijdens het rapen gesprekken over nieuwe onderwerpen. Over het milieu, over mondkapjes die we vinden, over blikjes, over van alles en nog wat. En dat biedt ruimte voor nieuwe prikkelingen merken we”, geeft Banu aan.

Verkoop
Binnen het Zuidwester gebouw wordt erg creatief gewerkt en worden er echt verkoopwaardige producten gemaakt. “Deze producten zijn altijd te koop, dus niet alleen tijdens open dagen of markten,” legt Loes uit. Op de Facebookpagina Dagbesteding Zuidwester Hellevoetsluis zijn de producten die worden gemaakt te zien. Zo staat er een vrolijke verjaardagsslingerkaart op, echt leuk om te krijgen. Tip: Er zijn ook kleine cadeautjes voor Vaderdag wat de derde week van juni weer gevierd worden. Ook zijn er tevens allerlei wenskaarten.

Kijk eens op de Facebookpagina van Zuidwester en stuur een bericht om uw bestelling te bespreken!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant