Afbeelding

Gemeente krijgt extra geld voor sport

Algemeen 202 keer gelezen

Gemeente Hellevoetsluis krijgt van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) extra geld om lokaal sporten en bewegen in 2021 verder te bevorderen. Door de coronamaatregelen was er op gebied van sport lange tijd weinig mogelijk. Het nieuwe budget bedraagt 60.000 euro. Dat is 30.000 euro meer dan voorheen en wordt ingezet om sport en bewegen voor jong en oud, via verschillende initiatieven, een extra impuls te geven.

Lokaal Sportakkoord
In 2019 nam het college van B&W het besluit om een Lokaal Sportakkoord te ondertekenen met verschillende sportaanbieders in Hellevoetsluis. Het doel; sporten, bewegen en het bijbehorende verenigingsleven in Hellevoetsluis stimuleren. Om met dit sportakkoord aan te slag te gaan vroeg de gemeente budget aan bij het ministerie van VWS voor 2020 en 2021. Voor 2021 wordt dit onder andere ingezet voor het bevorderen van ‘sporten en bewegen bij ouderen en kwetsbare inwoners’ en ‘Sporten in de Wijk’.

Wethouder sport Peter Schop: ,,We zijn ontzettend blij met het besluit van het ministerie, want we willen met zijn allen gewoon weer lekker gaan sporten en bewegen. Gelukkig kan er langzaam steeds meer en dan komt de financiële impuls goed van pas. Ik hoop dat de ontwikkelingen positief blijven, zodat we ons sportieve leven snel weer volledig kunnen oppakken!’’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant