Afbeelding

Fluisterboten gaan weer varen!

Algemeen 408 keer gelezen

Het is eindelijk weer zo ver, na een lange koude natte winter en een koel voorjaar mogen ze weer! Vanaf Pinksteren zijn de fluisterboten Bernisse en de IJsvogel weer gaan varen. De vrijwilligers, de schippers en gidsen, hebben lang moeten wachten om bezoekers te verwelkomen. Ze laten iedereen graag onbekende plekken zien waar je normaal niet kan komen.

De vaart van Bernisse gaat wisselend naar Simonshaven of richting Heenvliet waardoor het iedere keer anders is. De enthousiaste gids vertelt er een interessant verhaal bij, over de dorpen en natuur waarlangs gevaren wordt. Vanaf de zomer verwachten ze ook dagtochten naar Brielle te kunnen maken. Mocht er onverwacht toch eens wat minder mooi weer zijn, de boot is overdekt dus je zit droog en kan op koude dagen zelfs verwarmd worden!

De tocht met fluisterboot de IJsvogel vertrekt vanaf het gemaal bij de molen in Spijkenisse en vaart over de Vierambachten boezem, een meer dan unieke tocht. Door de stad langs de oudste tot de nieuwste architectuur. Daarna door bos en langs polders naar het Oostenrijk waar gestopt wordt bij wijngaard Domein de vier Ambachten. Hoe bijzonder is dat? Vanuit een moderne Nederlandse stad, door een oer Hollands landschap naar een plek met een Frans/Italiaanse uitstraling. Niet op vakantie naar het buitenland? Dat hoeft ook niet, we hebben alles, hier op Voorne-Putten!

Beide boten worden onderhouden, bemand en gevaren door vrijwilligers van de Stichting Fluisterboot Voorne-Putten, mensen die dit belangeloos met veel plezier en passie doen. Ze zoeken nog naar mensen die zich bij hen willen aansluiten, vooral gidsen en ook voor taken op de wal zoals gastvrouwen en heren die de bezoekers ontvangen bij de bezoekerscentra. Kortom heb je wat tijd over, sluit je dan aan bij de groep enthousiaste mensen van deze jonge levendige organisatie. Zo kan dit vaak onbekende eiland, dit prachtige stukje Nederland, op de kaart gezet worden. 

Het heeft door de crisis lang geduurd maar daardoor is alles nu wel tip top in orde en liggen de boten en de bezoekerscentra in Zuidland en Spijkenisse er schitterend bij. U bent meer dan welkom!

Fluisterboot Bernisse vaart vanaf de kade aan de Oude Veerdam 12 te Zuidland. Fluisterboot de IJsvogel vaart vanaf het gemaal de leeuw van Putten aan het Noordeinde 93 te Spijkenisse. De vaart duurt 2 tot 2 en een half uur. Er zijn vanwege de crisis uiteraard voorlopig nog wat regels. Voor meer informatie en de vertrektijden en boekingen, kijk op de website www.rondvaart.info.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant