Afbeelding

Fietsen langs forten en bunkers

Algemeen 427 keer gelezen

Hellevoetsluis/Brielle/Oostvoorne/Rockanje - Tijdens het komend Pinksterweekend wordt er door stichting Verdedigingswerken een fietsroute aangeboden langs forten en Bunkers over Voorne.

Voorne kent qua perioden een bijzondere gelaagdheid in militaire verdedigingswerken. Brielle als één van de oudste plaatsen is een monument op zich. Batterijen uit de Franse tijd en van daarvoor. Een inundatie stelsel, Hellevoetsluis met haar verdedigde haven. Forten, inundatiesluizen, bunkers uit de Tweede Wereldoorlog in Rockanje en Oostvoorne, resten van de Koude oorlog. Kortom Voorne is rijk aan dit soort plekken. Niet alles is meer zichtbaar, maar met uitleg kan men zelf een indruk krijgen van dit stuk historie.

Fietsroute
Door middel van een route langs fietsknooppunten met hier een daar een uitstapje komt men langs diverse plekken waar militair erfgoed te bekijken is. Op een aantal plekken waar het militair erfgoed niet meer zichtbaar is, woorden die plekken gemarkeerd met bordjes en een QRcode die leidt naar extra informatie.

De extra informatie is beschikbaar van zaterdag 22 mei tot en met maandag 24 mei. De route zelf kan ook buiten het Pinksterweekend gefietst worden, maar de extra informatie is dan niet beschikbaar. De route is 51 km. maar kan ook in delen worden gefietst.

Meer informatie over deze activiteit is te vinden op de site van de stichting: www.fronttaal.info.Het is ook mogelijk om de route op te halen bij de kazerne Haerlem op zaterdag 22 mei en op zondag 23 mei tussen 10:00 en 12:00 uur.

Fotowedstrijd
Tot 29 mei kan men meedoen aan een fotowedstrijd. Maak een zo origineel mogelijke selfie bij een militair object en stuur die op naar foto@fronttaal.info.De winnaar krijgt een privé rondleiding aangeboden voor een gezin/huishouden over de verdedigingswerken van Hellevoetsluis ter waarden € 45,00.


Uit de krant