Foto door: jordybrada.com
Foto door: jordybrada.com jordybrada.com

Loes is er bij!

Algemeen 1.838 keer gelezen

Hellevoetsluis - Loes Heuser heeft al regelmatig de oma van Duncan Laurence in de kappersstoel, dus je zou kunnen zeggen dat er al enige connectie is met het Songfestival. Maar het wordt nog gekker: Loes is persoonlijk aanwezig tijdens het Eurovisie Songfestival in Ahoy!

Loes vertelt dat ze in haar salon – Kapster Loes – de producten gebruikt van Moroccanoil. Deze partij is één van de grootste sponsors van het Eurovisie Songfestival. “Ik heb meegedaan aan een Challenge, waarbij twee plaatsen te winnen waren om backstage mee te helpen met de haarstyling van de deelnemers en de dansers. Haarstylisten uit heel Nederland deden mee en laat ik nou met mijn foto’s tot één van de winnaars uitgeroepen zijn. Misschien heeft de bekendheid van mijn werk tijdens de Fashion Week (red. Loes werkte al zes keer mee) wel een beetje geholpen.”

Loes weet nog niet welke deelnemers bij haar in de stoel komen te zitten als we haar spreken. Dat wordt pas bekend gemaakt als ze zich in Rotterdam meldt op zondag 16 mei. Het zou dus zo maar kunnen dat de Nederlandse deelnemer Jeangu Macrooy in haar stoel plaatsneemt. Of de deelnemer voor Griekenland met Nederlandse roots, Stefania Liberakakis. Voorkeur heeft Loes niet: “Als ik toch iemand zou moeten noemen, dan is dat de Franse deelnemer. Maar dat is dan omdat ik de Franse inzending een leuk liedje vind. Ik styl iedereen met evenveel passie. Het wordt zeker een mooi visitekaartje van me, daar op het grote podium.”

Het werk in Ahoy gaat heel wat uurtjes kosten, want Loes begint rond 14 uur en werkt dan door tot laat in de avond, onbetaald! “Dat heb ik er graag voor over,“ vertelt ze daarover. “Hoe vaak krijg je nou kans om samen te werken met de beste stylisten ter wereld?”. Verder: ”Het is één van de grootste evenementen ter wereld, wie wil daar nou niet bij zijn.”

Loes ziet er naar uit om een hele week met Antonio Corral Calero - Global Creative Director van Moroccanoil en Hair Creative Director bij het Eurovisie Songfestival – samen met werken. “Antonio is in de omgang echt een fijne man en ik kan natuurlijk enorm veel van hem leren.”

Loes is deze weken superdruk. Tot en met zaterdag is het gewoon buffelen in haar salon. Binnenkort krijgt ze de sleutel van haar nieuw te openen salon aan de Dorpsstraat 4 in Nieuwenhoorn. “Per 1 oktober begint Kapster Loes 3.0. Dat is mijn 3e salon in 15 jaar.” Kijkend naar de blauwe haren van Loes, is het volkomen terecht dat zij zich ‘De kleursalon met lef’ noemt!

Wilt u backstage foto’s van het Songfestival zien? Ga dan naar Instagram @loesjejosine of @kapsterloes. 

Het schema van het Eurovisie Songfestival:

Eerste halve finale: dinsdag 18 mei 2021

Tweede halve finale: donderdag 20 mei 2021

Finale met Jeangu Macrooy namens Nederland: zaterdag 22 mei 2021

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant