Afbeelding

Wethouder Margriet den Brok ontvangt Méér Muziek in de Klas-vlag

Algemeen 448 keer gelezen

Koningin Máxima bezocht dinsdag als erevoorzitter van de stichting Méér Muziek in de Klas Keukenhof in Lisse, waar verschillende afspraken werden bekrachtigd voor structureel muziekonderwijs in Zuid-Holland en Zeeland. Daarnaast werd, op gepaste wijze binnen de huidige coronamaatregelen, gevierd dat het goed gaat met het muziekonderwijs in de provincie Zeeland waar in 2019 een Akkoord werd getekend. Margriet Den Brok wethouder Kunst & Cultuur was hierbij aanwezig namens gemeente Hellevoetsluis. 

In een MuziekAkkoord staat welke organisaties zich inzetten voor structureel muziekonderwijs op alle basisscholen en hoe ze dat doen. Het bezoek was onderdeel van de campagne ‘50dagenmuziek’ van Méér Muziek in de Klas, ter ere van de 50e verjaardag van de erevoorzitter. De campagne draagt bij aan het doel van de stichting én de wens van Koningin Máxima: structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied.

‘50dagenmuziek’ 
De campagne ‘50dagenmuziek’ resulteert in veel nieuwe afspraken in het hele land om muziekonderwijs structureel in het lesprogramma op te nemen. Daarnaast laat de campagne zien hoe goed het al gaat. In bijzijn van Koningin Máxima en Jantien Westerveld, directeur van Méér Muziek in de Klas, onderstreepte men vandaag hoe zeer het muziekonderwijs al verankerd is in Rotterdam, Dordrecht, Hoeksche Waard en Hellevoetsluis.   Het in 2019 getekende Zeeuwse Akkoord werd opnieuw getekend vanwege een verdieping van de inspanningen voor muziekonderwijs en een structurelere aansluiting van de provincie Zeeuws-Vlaanderen. Méér Muziek in de Klas-vlaggen werden uitgedeeld aan Curaçao, Leidschendam-Voorburg en Zuid-Hollandse Delta omdat daar de eerste stappen richting structureel muziekonderwijs worden gezet.

Feestelijk muzikaal bezoek 
Het bezoek van de Koningin werd opgeluisterd door verschillende artiesten die optraden voor een klein aantal aanwezigen. Zo zong de meidengroep Unity het lied ‘Best Friends’, was er een optreden van Wouter Hamel, ambassadeur van Méér Muziek in de Klas en liet het pabokoor van de Thomas More Hogeschool en studenten van de opleiding Docent Muziek van Codarts in Rotterdam van zich horen.

Méér Muziek in de Klas 
Stichting Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,4 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage aan de cognitieve, sociale en creatieve ontwikkeling van kinderen. De stichting laat zien hoe waardevol muziekonderwijs is. Ze vergroot kennis van leerkrachten en brengt regionale samenwerkingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving.

Een kort verslag van het bezoek is te zien in het AVROTROS programma Koningin Máxima; een leven vol muziek, dat wordt uitgezonden op zondag 16 mei, 20.55 uur, NPO 1.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant