Trijnie en Paul Gunter
Trijnie en Paul Gunter

Grote veranderingen op stapel bij Gunter Creatief

Algemeen 6.473 keer gelezen

Hellevoetsluis - Gunter Creatief, de winkel voor hobbyartikelen en naaimachines van Paul (64) en Trijnie (58) Gunter aan de Rijksstraatweg is een walhalla voor creatieve knutselaars uit de hele regio. Na lang wikken en wegen besloot het echtpaar het roer om te gooien. “We stoppen niet, maar er verandert wel veel”, vertelt Paul. 

“Mijn ouders hadden in Rotterdam ook al een naaimachinewinkel. We woonden aan de Dorpsweg, een doorgaande weg naar de Maastunnel. Mijn vader vond het veel te druk worden in Rotterdam en zocht rust en ruimte.” Zo kwam het gezin Gunter in 1970 in Hellevoetsluis terecht in de destijds nieuwe Dichterswijk. “Mijn vader begon een naaimachinewinkeltje in de schuur bij ons huis.”

Van Struytse Hoeck naar Rijksstraatweg
Toen de Struytse Hoeck werd gebouwd betrok Gunter Creatief en Naaimachines het pand waar tegenwoordig Bram Ladage is gevestigd. Paul ging bij zijn ouders in de winkel aan de slag. In1981 ontmoette hij Trijnie tijdens een avondje uit in de Strandtent. Al snel was het ‘aan’ en ging Trijnie ook in de zaak werken. Op een zeker moment kwam de winkel in handen van Paul en Trijnie. Later vestigde Gunter Creatief zich aan de Rijksstraatweg. Eerst in een klein pandje, vervolgens in de Passage en ook werd destijds in Spijkenisse een tweede vestiging geopend. “Dat bleek in de praktijk helemaal niet leuk. Trijnie en ik waren gewend om samen te werken. Dus toen het huidige pand aan de Rijkstraatweg vrijkwam en we weer samen konden werken hebben we dat gedaan. Aan alles komt een eind, zo ook het runnen van de winkel. Maar het grappige is dat wij nu, 51 jaar later, weer teruggaan naar diezelfde schuur waar mijn vader ooit begon met de naaimachinewinkel.”

Overname
“We liepen al jaren rond met het plan om het anders te gaan doen in de laatste jaren voor ons pensioen. Steeds hoorden we weer van klanten dat ze bang waren dat de winkel helemaal weg zou gaan. Een winkel runnen is erg leuk, maar ook superdruk. Het is gewoon topsport! Lief en leed wordt gedeeld in de winkel. Iedereen die een luisterend oor nodig had wist Trijnie te vinden. Uiteindelijk heeft een van onze klanten de stap gezet om onze zaak over te nemen. We zijn heel blij dat de winkel in stand blijft. We denken dat we in Martinique Nederend een goede opvolger hebben gevonden.”

Hartverwarmend
“Zo hebben we een mooie manier gevonden om het wat rustiger aan te kunnen doen tot ons pensioen. En hoeven we toch ons werk nog niet helemaal los te laten. We kennen veel klanten al jaren en hebben een band met ze opgebouwd. Het is hartverwarmend dat sommigen ons een bloemetje komen brengen omdat ze weten dat we stoppen met de winkel.”

Naaimachines
Voor Paul en Trijnie verandert er dus veel de komende tijd, maar voor de Hellevoeters en alle klanten uit de regio die al jaren bij Gunter Creatief komen voor een nieuwe naaimachine of een reparatie verandert er niets. Behalve dat er uitsluitend op afspraak gewerkt wordt. In de schuur wordt een kleine showroom gemaakt door Paul waar tientallen machines worden getoond. ”Het is tegenwoordig gebruikelijk om naaimachines gewoon online te kopen. Wij merken dat mensen die online kopen vaak met vragen over hun naaimachine blijven zitten. Daarom blijven we onze service bieden die onze klanten van ons gewend zijn. We zullen iedereen die een aankoop overweegt en daar vragen over heeft of deskundig advies wil persoonlijk te woord staan. En daar nemen we gewoon ouderwets, offline, de tijd voor!”

De webshopwww.guntercreatief.nl blijft ook in handen van Paul en Trijnie.

Laatste dag
Zaterdag 22 mei is de laatste dag dat Gunter Creatief geopend is. Heeft u nog een cadeaubon liggen? Deze kunnen uiterlijk zaterdag 22 mei worden ingewisseld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant