De komende maanden worden met twee maaiploegen alle gazons in Hellevoetsluis gemaaid
De komende maanden worden met twee maaiploegen alle gazons in Hellevoetsluis gemaaid Ger den Reijer

Groenonderhoud in Hellevoetsluis

Algemeen 920 keer gelezen

Op kleurrijkbuiten.nl kunt u zien welk onderhoud aan het groen wordt uitgevoerd. Hoofdaannemer voor het Hellevoetse groenonderhoud is Verheij Integrale groenzorg.

Er is veel informatie te vinden op de website. Zo kunnen er kaarten geraadpleegd worden. Bijvoorbeeld waarop u kunt zien waar bomen worden gekapt en waarom. Het kappen van een boom geschiedt meestal omdat een boom dood is of een risico oplevert. Daarnaast is er een kaart raadpleegbaar, waarop te vinden is waar herplant van bomen plaatsvindt. Tot slot is er een interactieve kaart waarop u kunt zien in welke plantenvakken herplant plaatsvindt.

Maaien
De komende maanden worden met twee maaiploegen - met een tweewekelijkse frequentie - alle gazons in Hellevoetsluis gemaaid. De ene maaiploeg start in Nieuwenhoorn en doet daarna de wijken Oud-Hellevoet, sportbuurt, Den Bonsen hoek en de Ravensehoek. De andere maaiploeg start in Oudenhoorn en gaat daarna naar Kooistee, Struytse Hoeck en de Vesting. Gedeelten die door de gemeente als ecologische zones zijn aangemerkt, worden niet gemaaid.

Opruimers Hellevoet
In Hellevoetsluis zijn veel enthousiaste bewoners die zich inzetten voor een schoner Hellevoetsluis. Verheij Integrale groenzorg waardeert het dat Opruimers Hellevoet zich inzetten voor een opgeruimde omgeving. Om de bewoners te ondersteunen zorgt het bedrijf voor grijpers, ringen en vuilniszakken, vanuit de Gereedschap’o’theek.

Aanspreekpunt
Het werkgebied in wijken heeft vaste ploegleiders en onderhoudsteams. Daardoor leert een team een wijk kennen. De ploegleider stuurt de onderhoudsteams aan en is het aanspreekpunt. Om dit zichtbaar te maken draagt hij een oranje hesje met de tekst ‘Aanspreekpunt vragen openbare ruimte’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant