Recent werden circa 1600 fruitbomen geplant.
Recent werden circa 1600 fruitbomen geplant.

Zorgen omwonenden Gootseweg

Algemeen 2.279 keer gelezen

Hellevoetsluis - Nog niet zo lang geleden bood een makelaar een perceel grond aan ter hoogte van de Gootseweg. Het betreft een stuk polder van ruim 7.000 vierkante meter met een agrarische bestemming.

Inmiddels is het perceel verkocht en constateren omwonenden dat er circa 1.600 fruitboompjes zijn geplant. Nog weinig aan de hand, zou je zeggen, ware het niet dat deze boompjes dusdanig zijn geplant dat het perceel in zestien vakken wordt verdeeld. Er is tevens een vrij middengebied opengelaten en elders zijn picknicktafels geplaatst.

De omwonenden hebben de indruk dat dit alles vooruitloopt op de plaatsing van caravans of mobile homes. Geruchten zijn dat het hier gaat om woonplekken voor arbeidsmigranten zou gaan. Het zou dus zomaar kunnen dat ter plekke ruim 100 personen komen te wonen.

Omwonenden hebben navraag gedaan bij de gemeente Hellevoetsluis via de afdeling die de Omgevingsvergunningen behandelt. Deze bevestigde dat er een principeverzoek is ingediend om deze voorziening toe te staan. De omwonenden vinden dit een vreemde gang van zaken, zeker omdat de gemeente na alle rumoer rondom de informatie van de windturbines aan de Haringvlietdam beloofde beter om te gaan met de participatie van omwonenden en belanghebbenden bij voorgenomen besluiten.

Daarnaast zijn er plannen voor een hotel voor arbeidsmigranten op Kickersbloem 3. Vorige week is aan B&W daarom verzocht het principeverzoek af te wijzen en handhavend op te treden tegen de illegale situatie van de fruitbomen en zo nodig een bouwstop in te zetten. Dan kunnen er geen caravans of mobile homes geplaatst worden.

GroenLinks schaart zich achter de zorgen van de omwonenden en heeft B&W met klem verzocht tijdig te reageren op het verzoek. Daarbij tekent GroenLinks aan dat de samenwerking met bewoners/belanghebbenden opnieuw ondermaats dreigt te worden.

Principe aanvraag

Als er een plan is dat niet binnen het bestemmingsplan past kan een principeverzoek ingediend worden om te bezien hoe de gemeente reageert. Kort gezegd is een principeverzoek een globale vergunningaanvraag, waarin in grote lijnen wordt aangegeven wat de plannen zijn, met een motivatie waarom de gemeente hieraan medewerking zou moeten verlenen. Een middel om meer inzicht te krijgen in de bereidwilligheid van de gemeente. In het principebesluit geeft de gemeente aan in hoeverre zij bereid is om wel of geen medewerking te verlenen aan een plan. Ook kan de gemeente onder voorwaarden medewerking verlenen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant