De ondertekening van de koopovereenkomst
De ondertekening van de koopovereenkomst

Alle woningen project Acapella verkocht

Algemeen 1.662 keer gelezen

Hellevoetsluis - Vorige week is de laatste woning van het Acapella project verkocht. Huib Koppenol van Kempers & Koppenol makelaardij, de directeur van bouwonderneming Stout, Arno Hokke en Lieneke Eeltink namens Acapella Wonen, waren voor ondertekening van de koopovereenkomst naar Hellevoetsluis gekomen.

De familie Sandanger is de gelukkige koper. De bijeenkomst had een feestelijk tintje en met een mooie taart werd de koop van hun prachtige maisonnette gevierd. Cadeaus waren er ook: een fles lekkere champagne en een mooi boekwerk over het terrein en bedrijf van Vermaat, het terrein waar hun nieuwe woning wordt gebouwd.

Voortgang
De sloopwerkzaamheden van een deel van de oude busloodsen aan de Amnesty Internationallaan is al weer enige tijd geleden afgerond. Het terrein is daarna glad getrokken, voorzien van bouwhekken en na de aanleg van de nieuwe route naar het terrein van de garageboxen en achterin-/uitgang van het deel waar garage Wüst gehuisvest is, is de bouwlocatie officieel overgedragen aan Bouwonderneming Stout.

Werkzaamheden
Er is ook gestart met de aanleg van de riolering en tegelijk zijn de cunetten voor de bouwwegen en de toekomstige openbare wegen binnen het woningbouwplan aangelegd. Het bouwrijpe terrein is vervolgens opgeleverd aan Acapella Wonen B.V. als opdrachtgever en aan de gemeente Hellevoetsluis als toekomstig eigenaar van de riolering en openbare wegen.

Boren van de bodemlussen
Medio maart is gestart met het boren van de bodemlussen en het inbrengen van de lussen tot een diepte van circa 170 meter. Er zijn voor het Bartiton gebouw 49 lussen ingebracht. Voor het gebouw Sopraan worden 26 bodemlussen ingebracht. Het boren is inmiddels ook afgerond. Vorige week is gestart met het ontgraven van de parkeergarage van de Bariton.

Het slaan van de 1e heipaal
Als de bouwputten van de Bariton en de Sopraan zijn ontgraven, beginnen de heiwerkzaamheden. In het project wordt gebruik gemaakt van prefab heipalen van maximaal 26.5 meter lengte. Om te hoge trillingen in de bovenste laag van de grond te voorkomen, worden diverse heipalen voorgeboord. Dit houdt in dat de bovenste laag wordt losgewoeld, zodat de heipaal er eenvoudiger doorheen wordt gedrukt en zodoende minder trillingen in de bovenste laag worden veroorzaakt. De 1e heipaal zal rond de eerste week van juni de grond in gaan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant