Richard Venneker van Bakker Bouw Solar Solutions  “Vroeger kwam ik hier vaak met de kinderen en nu mocht ik er zonnepanelen installeren.”
Richard Venneker van Bakker Bouw Solar Solutions “Vroeger kwam ik hier vaak met de kinderen en nu mocht ik er zonnepanelen installeren.”

Kinderboerderij trots als een pauw op zonnepanelen

Algemeen 511 keer gelezen

Hellevoetsluis - Kinderboerderij De Kerkestee wekt het eigen elektriciteitsverbruik op met 25 zonnepanelen hiermee wordt jaarlijks bijna 10.000 kWh opgewekt. De zonnepanelen zijn geplaatst door Bakker Bouw Solar Solutions.

Het bestuur van De Kerkestee: "Wij geven educatie aan jongeren over de natuur. Daarom willen we ook het goede voorbeeld geven door aan het milieu te denken en tevens aan energie besparing te doen. Eerder door te kiezen voor zuinige verlichting en nu met zonnepanelen. We hopen hiermee ook onze bezoekers te inspireren dit voorbeeld te volgen. Want als één schaap over de dam is, volgen er hopelijk snel meer!” Bert (penningmeester) vertelt dat de zonnepanelen al lang op het wensenlijstje stonden van de kinderboerderij. Er waren twijfels over de dakconstructie en het was lastig om een goede leverancier te vinden: "We kwamen in contact met Stefan Romijn van Stichting Stimular, die namens de gemeente duurzaamheidscoach is voor bedrijven en organisaties. Hij heeft ons goed geholpen door mee te denken over de dakconstructie, hij bracht ons in contact met een lokale leverancier en vergeleek de verschillende offertes voor ons. Een paar weken later lagen de zonnepanelen op het dak, het ging ineens heel snel!” De duurzaamheidscoach helpt bedrijven en organisaties uit Hellevoetsluis kosteloos. Neem contact op met de duurzaamheidscoach Stefan Romijn via 010-238 28 27 of via mail s.romijn@stimular.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant