Afbeelding

Huurders die ten onrechte geen huurverlaging krijgen moeten snel in actie komen

Algemeen 323 keer gelezen

Corporatiehuurders met recht op huurverlaging die nog geen huurverlagingsvoorstel hebben gehad, moeten snel in actie komen waarschuwt de Woonbond. In 2021 geldt er een eenmalige huurverlaging voor huurders bij een woningcorporatie met een laag inkomen en hoge huur.

Of je recht hebt of huurverlaging hangt af van het huishoudinkomen, de hoogte van de huur en de samenstelling van het huishouden. Voor corporatiehuurders die al in 2019 in één van de inkomenscategorieën voor huurverlaging vielen geldt dat de corporatie ze eind maart een voorstel tot huurverlaging had moeten sturen. Als dat niet is gebeurd moeten huurders zo snel mogelijk contact opnemen met de corporatie. Als de corporatie niet met een voorstel komt heeft de huurder namelijk tot uiterlijk 12 mei om naar de huurcommissie te stappen, voor een bindende uitspraak.

Het gaat dan om huurders die al in 2019 in de inkomenscategorie voor huurverlaging vielen. Van deze groep huurders hebben corporaties van de Belastingdienst doorgekregen dat ze in aanmerking komen voor huurverlaging. Woonbondwoordvoerder Marcel Trip: ‘Heb je geen voorstel voor huurverlaging gehad terwijl je er wel recht op hebt? Trek dan aan de bel bij de corporatie. En als dat niets oplevert, stap op tijd naar de Huurcommissie.’

Huurders die na 2019 een inkomensdaling hebben gehad waardoor ze in aanmerking komen voor huurverlaging, kunnen nog tot 30 december een aanvraag doen. Trip: ‘Zij moeten wel zelf in actie komen en een verzoek tot huurverlaging sturen aan de corporatie. Corporaties doen hier niet automatisch een voorstel tot huurverlaging.‘

Alle regels over de eenmalige huurverlaging en modelbrieven om huurverlaging aan te vragen zijn terug te vinden op de website van de Woonbond.
Voor meer informatie over de eenmalige huurverlaging 2021: https://www.woonbond.nl/eenmalige-huurverlaging-2021

Uit de krant